x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şova: Cât mai are de gând clanul Băsescu să obstrucţioneze activitatea comisiei Nana?

Şova: Cât mai are de gând clanul Băsescu să obstrucţioneze activitatea comisiei Nana?

21 Feb 2014   •   10:40
Şova: Cât mai are de gând clanul Băsescu să obstrucţioneze activitatea comisiei Nana?
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Vicepreşedintele PSD Dan Şova susţine că activitatea comisiei parlamentare ce se ocupă de investigarea tranzacţiei de terenuri din comuna Nana, judeţul Călăraşi, este 'obstrucţionată de clanul Băsescu'.

"Cât mai are de gând clanul Băsescu să obstrucţioneze activitatea comisiei parlamentare care investighează Afacerea Călăraşi? Dedesubturile tranzacţiei de terenuri din comuna Nana judeţul Călăraşi încep să iasă la suprafaţă, iar membrii clanului preşedintelui dau semne de frică, apelând la orice tertipuri prin care să îngreuneze activitatea comisiei parlamentare însărcinate cu investigarea acestui caz", afirmă social-democratul într-un comunicat de presă.

"Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu nu s-a prezentat ieri la audierile comisiei şi îi va fi trimisă o a cincea invitaţie. Până acum, cel care a afirmat public că s-a implicat personal în achiziţia terenului de 290 hectare din comuna Nana pentru fiica preşedintelui a primit două invitaţii la serviciu şi două acasă pe care nu a dorit să le onoreze. Sfidând o procedură parlamentară uzuală într-o democraţie, domnul Adrian Rădulescu reuşeşte doar să demonstreze, asemenea stăpânului său, cât de mult dispreţuieşte poporul şi statul de drept", continuă Şova.

Potrivit lui Şova, dacă n-ar avea ceva de ascuns, fostul consilier prezidenţial s-ar prezenta în faţa parlamentarilor din comisia de anchetă şi acelaşi lucru l-ar putea face şi şeful statului, Traian Băsescu.

"Dacă nu ar avea nimic de ascuns, fostul consilier prezidenţial s-ar fi prezentat demult în faţa comisiei, explicând poate şi de ce Traian Băsescu s-a folosit de instituţiile statului pentru a-şi mări moşia, negociind ca în piaţă dobânzi mai mici din partea unei bănci de stat, în deplină bătaie de joc faţă de lege. Dacă ar vrea ca această afacere să fie lămurită, poate că ar veni şi preşedintele să ne spună în ce condiţii îşi permite să plătească o dobândă lunară de aproximativ 10.000 de dolari, conform calculelor din presă", spune Şova.

"Au apus vremurile în care şefii de instituţii se ploconeau la picioarele preşedintelui Băsescu, girând cu punga statului afacerile clanului său. În actuala guvernare, spre deosebire de epoca feudală pedelistă, chiar există un set de valori: dorim să construim un stat social just, capabil să ofere tuturor şanse egale de dezvoltare. Aşadar, domnule Băsescu, ar trebui să acceptaţi ideea că democraţia vă erodează tronul!", conchide Dan Şova.

×