x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SPP va fi luat la bani mărunţi în Parlament

SPP va fi luat la bani mărunţi în Parlament

de Monica Stoica    |    16 Feb 2018   •   11:12
SPP va fi luat la bani mărunţi în Parlament

După eforturile lui Liviu Dragnea, care ar fi aflat de la Paul Stănescu că Lucian Pahonţu, şeful SPP, îi poartă sâmbetele şi seamănă zvonul că va fi executat din PSD în martie, Birourile Permanente reunite ale celor două Camere vor convoca plenul comun marţea viitoare, care va decide dacă e oportună o comisie parlamentară de anchetă pentru cercetarea conduitei directorului SPP.

 

Comisia poartă un nume plin de emfază, anume „Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea activităţii directorului SPP, domnul Lucian Pahonţu Silvan, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare”. În proiectul de hotărâre sunt listate şi scopurile comisiei, care se va ocupa, printre altele, de „determinarea implicării directorului SPP în influenţarea unor decizii politice sau în plan politic”, precum şi de „verificarea unei eventuale modalităţi de implicare a SPP în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare de către directorul instituţiei”. Alte ţeluri ale comisiei se referă la revizuirea rapoartelor de activitate a directoului SPP din ultimii 5 ani, stabilirea protocoalelor încheiate cu alte instituţii sau verificarea modului şi a criteriilor în care au fost desemnaţi ofiţerii de protecţie a demnitarilor. Totodată, vor fi anchetate numărul de mandate de supraveghere video-audio solicitate sau procedura de apărare a secretului de stat şi de prevenire a scurgerii de date sau de informaţii. În afara uneltirilor care vizau „executarea” lui Dragnea din partid la primăvară, pusă  în seama lui Pahonţu, liderul PSD spune că SPP s-a interpus în relaţia PSD – Mihai Tudose, Astfel, în viziunea liderului social-democrat, directorul responsabil cu protecţia şi paza ar juca rolul unei „cârtiţe” infiltrate în structurile puterii. Opoziţia contraatacă, prin vocea membrului USR Vlad Alexandru, care spune că această comisie specială, „construită la cheremul lui Dragnea şi Tăriceanu”, e doar o formă de a câştiga capital politic, în timp ce liberalul Ben-Oni Ardelean se întreabă de ce trebuie înfiinţată o comisie pentru anchetarea unor "bârfe care sunt poveşti vânătoreşti de pe Lacul Belina".

 

Liviu Dragnea a relatat în mai multe că directorul SPP îşi folosea angajaţii pentru a culege informaţii, pe care le transmitea ulterior către Parchete sau instanţe. „Toţi cei cu care am vorbit spuneau că majoritatea mesajelor erau, practic, de la dumnealui, în schimb spunea că vin de la preşedinţi, de la preşedintele de dinainte sau de la preşedintele actual”, spune Dragnea.

 

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean crede că o comisie de anchetă parlamentară pentru SPP e inutilă şi ridicolă

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea spp lucian pahontu