x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac cere Comisiei Europene sprijin de minimum 100 de milioane de euro pentru fermierii români

Tomac cere Comisiei Europene sprijin de minimum 100 de milioane de euro pentru fermierii români

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   09:45
Tomac cere Comisiei Europene sprijin de minimum 100 de milioane de euro pentru fermierii români
Sursa foto: Pixabay

Comisia Europeană va reevalua cuantumul compensației acordate fermierilor români afectați de criza generată de importurile de cereale din România și de secetă, a anunțat europarlamentarul Eugen Tomac. Acesta spune că a cerut sprijin de cel puțin 100 milioane de euro.

„Am solicitat, în această seară, Comisiei Europene un sprijin de minimum 100 de milioane de euro pentru fermierii români. Comisia urmează să reevalueze mâine cuantumul compensației cuvenite României pentru agricultorii din țara noastră afectați de criza generată de importul de cereale din Ucraina și seceta de anul trecut”, a anunțat eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

El susține că solidaritatea înseamnă sprijin pentru toți cei afectați de consecințele războiului criminal început de Rusia.

„Ministrul incompetent al Agriculturii și aparatul său nu au fost în stare să transmită la Bruxelles o solicitare bine fundamentată, astfel încât fermierii români să poată fi ajutați corespunzător nevoilor pe care le au în această perioadă extrem de dificilă. Prin urmare, cred că suma finală trebuie cel puțin înzecită”, susține liderul PMP.

(sursa: Mediafax)

×