x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stanoiu, un fel de Condoleezza Rice

Stanoiu, un fel de Condoleezza Rice

13 Mar 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu este convins ca fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, este capabila sa se ocupe, in calitate de consilier prezidential, de un domeniu atat de greu precum securitatea nationala, in locul lui Ioan Talpes.

Intrebat daca Stanoiu "se pricepe" la un asemenea domeniu, seful statului a explicat nervos cat este de capabila fosta detinatoare a portofoliului Justitiei: "Ce-i aia se pricepe? Adica Condoleezza Rice poate sa fie consilierul presedintelui Statelor Unite pe probleme de securitate si n-ar putea Rodica Stanoiu in Romania, o femeie in Romania? De unde aceasta prejudecata? ", a raspuns el suparat foc pe misoginii care isi pot pune asemenea probleme. Seful statului a acuzat presa ca i-a facut o imagine "nedreapta ", in ciuda criticilor externe. "Criticile sunt una si calitatea omului este alta. Eu am alta parere despre doamna Rodica Stanoiu. A facut multe lucruri bune acolo, la Ministerul Justitiei, pentru a crea un cadru mai bun", a declarat Iliescu.

Presedintele a participat ieri la cea de-a treia dezbatere a Comisiei Nationale pentru elaborarea strategiei de dezvoltare durabila a Romaniei, unde a facut o incursiune in istoria omenirii. "Femeile au pus bazele civilizatiei agricole. Ele stateau acolo, intr-o pestera, si au descoperit ca puteau sa creasca plante", a povestit seful statului. El a mai spus ca Romania trece printr-o perioada de scadere demografica. "Bogatii se imbogatesc si saracii fac copii", a spus Iliescu, remarcand insa ca romanii nici nu s-au imbogatit, nici nu fac copii. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic