x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Statutul minoritatilor - Basescu lauda PD

Statutul minoritatilor - Basescu lauda PD

de Oana Stancu Zamfir    |    01 Apr 2006   •   00:00

Presedintele Basescu ia partea PD in chestiunea statului minoritatilor, laudand aseara faptul ca a impiedicat UDMR sa obtina sprijinul popularilor europeni pentru adoptarea Statutului minoritatilor in forma guvernului.
"Spre aprecierea sa, ca sa nu spun spre lauda sa, delegatia PD a explicat fiecarei grupari si fiecarei delegatii de ce nu e recomandabil ca o astfel de recomandare a PPE sa fie adoptata. Spre satisfactia PD, cu o larga majoritate, rezolutia a fost respinsa", a afirmat Basescu. El s-a aratat convins ca PD, PNL si UDMR pot gasi solutii "aici, acasa".

Tonul apropiat de PD a fost vizibil si cand presedintele a aratat ca i-a rugat la Roma pe liderii democrati "sa nu se antreneze intr-un conflict public, "sa nu intre intr-un joc care sa creeze o criza politica plecand de la premisa ca sunt destui care o doresc".

BOBARNAC PNL. Potrivit acestuia, incasarea TVA - "o adevarata nenorocire pentru hoti" - ar putea fi unul din subiectele de conflict intre partide, Basescu avertizand Ministerul de Finante ca intarzierea in mod inexplicabil a sistemului de calcul pentru urmarirea incasarii TVA este "singura mare problema" in procesul de integrare.

×
Subiecte în articol: politic