x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stelian Fuia, la preluarea mandatului Agriculturii: Îi vom sancţiona pe cei care nu-şi lucrează terenurile

Stelian Fuia, la preluarea mandatului Agriculturii: Îi vom sancţiona pe cei care nu-şi lucrează terenurile

10 Feb 2012   •   08:39
Stelian Fuia, la preluarea mandatului Agriculturii: Îi vom sancţiona pe cei care nu-şi lucrează terenurile

Valeriu Tabara i-a predat, vineri, mandatul Agriculturii noului ministru Stelian Fuia, in cadrul unei ceremonii organizate la Ministerul Agriculturii, in prezenta premierului Mihai Razvan Ungureanu.

Schimbul din fruntea Ministerului Muncii a avut loc dupa ce Guvernul Boc si-a depus mandatul, iar Guvernul Ungureanu a fost numit in functie, primind votul de incredere al Parlamentului cu o majoritate incontestabila.

Stelian Fuia a declarat ca una dintre cele mai importante masuri pe care le va lua este sanctionarea celor care nu-si lucreaza terenurile. "Vom lua masuri pentru a-i sanctiona pe cei care nu-si lucreaza terenurile", a declarat Fuia. "Este un minister foarte greu, iar obiectivul meu este foarte clar - sa-l transform intr-un minister al economiei rurale. Este foarte important sa acceleram absorbtia fondurilor europene pentru ca este un minister cu multe fonduri alocate, iar de anul acesta MADR are de accesat intre 2,4 si 2,6 miliarde de euro ceea ce inseamna circa 40% din cat s-a angajat sa atraga Guvernul Romaniei", a mai spus noul ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca acest minister are un potential de crestere imens si ca poate fi unul extrem de important per total pentru economia Romaniei.

"Este un minister foarte greu, un minister pivot in ansamblul economic, un minister care nu doar prin gradul de absorbtie al fondurilor, dar prin problemele pe care le are de rezolvat, de multe ori impiedicat in solutionarea lor pe motive politice, poate sa fie unul dintre ministerele esentiale in compozitia prosperitatii noastre. Are un potential de crestere fantastic si care, printr-o atenta indrumare, mai severa, cu mana de fier, sa poata face o reforma profunda a agriculturii", a spus Ungureanu.

×