x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stelian Tănase, despre revocarea Laurei Codruța Kovesi: „Era ultima zi în care putea să facă acest lucru. A ales această soluție”

Stelian Tănase, despre revocarea Laurei Codruța Kovesi: „Era ultima zi în care putea să facă acest lucru. A ales această soluție”

09 Iul 2018   •   10:48
Stelian Tănase, despre revocarea Laurei Codruța Kovesi: „Era ultima zi în care putea să facă acest lucru. A ales această soluție”

Analistul politic Stelian Tănase susține că președintele Klaus Iohannis a luat o decizie bună prin faptul că a semnat decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi și subliniază că luni era ultima zi în care ar fi putut face acest lucru în condițiile în care șeful statului se pregătește să plece la summit-ul NATO de la Bruxelles, unde trebuie să se prezinte cu această problemă deja tranașată. 

”Era clar că la Bruxelles trebuia să se ducă cu mutarea făcută, nu doar să dea explicații în legătură cu ce s-ar putea întâmpla. Chestiunea este că lăsa asupra României imaginea unei țări confuze, neclare și care nu prea știe ce are de făcut. Era ultima zi în care putea să facă acest lucru. A ales această soluție, cred că este bine pentru că această cauză anticorupție, nu făcea decât să complice lucrurile. El a făcut acum un comentariu că lupta anticorupție continuă și indiferent ce nume e acolo, lucrurile rămân aceleași. Nu rămân aceleași. Marea problemă a acestei lupte din ultimii doi ani a fost personalizarea luptei anticorupție. Laura Codruța Kovesi nu este însăși lupta anticorupție, însă ea s-a agățat de scaun, a extins foarte mult această chestiune și spre societatea civilă și spre presa internațională. S-a luptat să supraviețuiască în acest post. Din păcate, Iohannis i-a acceptat această atitudine. El trebuia de mult să i-o reteze pe motiv că lupta anticorupție e una, DNA este o instituție, iar ea este o persoană. Din păcate s-a ajuns aici”, a declarat Stelian Tănase la B1 TV

×
Subiecte în articol: stelian tanase Laura Codruţa Kovesi