x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Aug 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

4 august 2009



RESTRUCTURĂRI
Ministerul Economiei intenţionează să comaseze activitatea a 14 institute de cercetare în două structuri cu responsabilităţi în sectoarele industriei şi energiei, a declarat ieri ministrul Adriean Videanu. Şi ministrul Apărării, Mihai Stănişoară (foto), a declarat ieri că analizează posibilitatea unor reduceri la MApN, dar, referindu-se la cele două agenţii ale Ministerului, a arătat că Romtehnica se autofinanţează, iar Romtehnica dispune de o structură ce nu poate fi redusă. În schimb, Stănişoară renunţă la cinci membri ai cabinetului său, doi fiind consilieri ai săi care se ocupau de problemele pensionarilor militari şi relaţia cu presa.  

JUDECAŢI ÎN ALIANŢĂ

Liderii coaliţiei au decis ieri să nu înfiinţeze comisii de anchetă în cazurile miniştrilor Radu Berceanu şi Ecaterina Andronescu, vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, declarând că orice problemă legată de un ministru va fi de acum înainte discutată mai întâi în coaliţie. PNL a criticat ieri această decizie, afirmând că "PSD atestă faptul că parteneriatul cu PD-L continuă să funcţioneze foarte bine atunci când este vorba de ascunderea adevărului". "PNL nu poate asista nepăsător la dezvăluirile privind modul iresponsabil în care unii miniştri ai Cabinetului Boc cheltuiesc banii publici şi cer PSD şi PD-L să nu mai obstrucţioneze aflarea adevărului", se arată într-un comunicat al PNL.

BĂRBAŢII, LA PUTERE
Majoritatea funcţiilor de conducere sunt ocupate de bărbaţi, doar 19% dintre miniştri şi 9,76% dintre parlamentarii români fiind femei, se arată într-un studiu realizat de Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între femei şi bărbaţi. Deşi faţă de anul anterior, când nu era nici o femeie ministru, rezultatul este mai bun, ponderea femeii în aceste funcţii de conducere este considerată ca fiind redusă. "Media europeană în rândul miniştrilor din guvernele naţionale arată că proporţia bărbaţilor în raport cu cea a femeilor este de aproximativ trei la unu (25% femei, 75% bărbaţi)", se arată în studiu.

"SĂRĂCIRE" PE HĂRTIE
PNL Cluj acuză Ministerul Agriculturii că "sărăceşte" artificial comune PSD şi PD-L pentru a putea accesa fonduri UE nerambursabile. Potrivit comunicatului, valoarea proiectelor finanţate ajunge până la 2,5 milioane de euro, sută la sută nerambursabili, iar unul dintre criterii ţine de gradul de sărăcie al localităţii care solicită banii. PNL Cluj spune că Ministerul Agriculturii le-a scăzut unor comune din judeţul Cluj, cu primari PSD şi PD-L, gradul de sărăcie de la sub 40% la peste 60%, pentru a obţine "punctajul maxim la evaluare şi pentru a beneficia astfel de finanţare".

×
Subiecte în articol: politic