x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Aug 2009   •   00:00

6 august 2009



MĂSURI HAOTICE
Referindu-se la datele făcute publice de Ministerul de Finanţe privind execuţia bugetară pe primul semestru, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat ieri că acele cifre "confirmă răspunsul total greşit al Guvernului la problemele economice". Liderul conservator consideră că problema de fond este că Guvernul nu are nici în acest moment un plan coerent de ieşire din criză, iar premierul tergiversează aplicarea planului de acţiuni propus de PSD+PC. "Consecinţa cea mai gravă după şapte luni în care premierul nu a oferit măsuri reale de ieşire din criză va fi explozia şomajului, atât din mediul privat, cât şi de la stat", a concluzionat liderul conservator.

BOC, NOSTALGIC

Premierul Emil Boc s-a arătat nostalgic ieri la şedinţa de Guvern, unde au fost invitate autorităţile locale din Cluj şi din Vâlcea pentru a vorbi despre problemele cu care se confruntă judeţele respective. Prefectul Clujului a propus ca primul care să-şi prezinte problemele să fie primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. "Aşa, de suflet, e un imbold să răsucim cuţitul în rană puţin", i-a replicat premierul Emil Boc, fost primar al oraşului Cluj-Napoca, oferindu-i cuvântul primarului Sorin Apostu.

BOICOT LA ALEGERI

Membrii Asociaţiei Primarilor Comunelor din România (APCR) au ameninţat ieri cu boicotarea alegerilor prezidenţiale, ca urmare a faptului că guvernanţii nu le iau în considerare păsurile. Ei sunt nemulţumiţi de atitudinea guvernanţilor, care nu au participat la lucrările asociaţiei decât la nivel de secretar de stat şi de director general de minister. Preşedintele APCR, Emil Drăghici, a precizat însă că, dacă la viitoarea şedinţă, care va avea loc mâine, se va ajunge la soluţii prin care să se încerce rezolvarea problemelor administraţiei locale, se va renunţa la boicotarea alegerilor. Cea mai mare nemulţumire a asociaţiei este legată de salarizare.  

CANDIDATURĂ

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, şi-a exprimat ieri convingerea că Traian Băsescu va candida şi va câştiga încă un mandat la Preşedinţie. El a mai spus că nu crede într-o eventuală candidatură a lui Emil Boc. "Nu ştiu de unde s-a pornit această idee. Totdeauna sunt şi alte variante. Dar dacă nu mai candidează domnii Geoană şi Antonescu? Azi dimineaţă a avut loc un cutremur. S-ar putea ca cineva să aibă vreo sperietură. N-are sens să discutăm chestiuni de genul ăsta", a conchis Berceanu.

ANCHETĂ PE IRIGAŢII
Foştii miniştri ai Agriculturii şi Finanţelor, Dinu Gavrilescu şi Daniel Dăianu, au fost audiaţi ieri la comisia de anchetă privind sistemul de irigaţii, dând explicaţii referitoare la afacerea "Transchem" privind achiziţionarea de utilaje de irigaţii. Cei doi au spus că nu au fost implicaţi în această afacere şi nici nu au semnat vreun document pe această temă. Deşi Gavrilescu a spus că de afacere s-a ocupat Valentin Apostol, fost director al RAIF, acesta din urmă a negat că a avut de-a face cu Transchem. Preşedintele comisie, deputatul Valeriu Tabără, s-a declarat nemulţumit de prestaţia fosţilor demnitari.

×
Subiecte în articol: politic