x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Mar 2010   •   00:00

16 martie 2010



GREVĂ LA METROU
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, speră ca greva de la metrou să fie evitată, deşi fondul de salarii nu va fi majorat. "Am discutat şi astăzi două ore cu metroul şi cred că suntem pe drumul cel bun. Fondul de salarii nu va creşte, îmi pare rău, dar am găsit căi de înţelegere şi sper să se armonizeze lucrurile înainte de joi şi să circule toată lumea cu metroul", a declararat ieri Radu Berceanu. Sindicaliştii de la Metrou au anunţat că joi, 18 martie, vor fi în grevă, iar trenurile nu vor circula între orele 4:00-16:00.

PICHET STUDENŢESC
Peste 50 de studenţi au pichetat ieri, timp de o oră, sediul Ministerului Educaţiei. Ei sunt nemulţumiţi de reducerea fondurilor pentru burse şi tabere, de lipsa transparenţei în adoptarea deciziilor care îi vizează direct şi de inexistenţa unei consultări privind Legea educaţiei. "Cerem doar comunicare, consultarea studenţilor, drepturile care au fost câştigate de noi în trecut să rămână aceleaşi şi anul acesta", a declarat Ion Poenaru, liderul UNSR. Protestele vor continua şi azi.

TÂRG DE FLORII
Tradiţionalul Târg de Florii de la Muzeul Ţăranului Român din Capitală va avea loc anul acesta în perioada 26-28 martie. La târg se vor găsi obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, ouă încondeiate, mobilier pictat, icoane şi specialităţi culinare. Programul târgului include demonstraţii de încondeiat ouă, de olărit, ateliere de hârtie manuală şi ateliere foto. În ultima zi a târgului va fi prezentat un spectacol de teatru de păpuşi şi va avea loc o demonstraţie de împletit cosiţe de orăşence.

×
Subiecte în articol: politic