x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

03 Mar 2004   •   00:00

Restrictiile au fost eliminate

Camera Deputatilor a votat ieri eliminarea restrictiilor la cheltuielile autoritatilor publice locale cu telefoanele, benzina si personalul, modificand, astfel, ordonanta Guvernului din 2003 privind stabilirea normativelor la nivel central si local. Modificarile, propuse de Comisia de administratie publica, au fost votate de toate partidele, cu argumentul ca in acest fel incurajeaza autonomia locala. Deputatul PD Ioan Oltean a spus ca spera ca, in viitor, sa fie eliminate toate restrictiile de acest gen.

Se propune o noua

modificare a legii Deputatii UDMR Toro Tibor si Zsolt Szilagyi au depus un amendament la proiectul legii alegerilor locale. Ei cer eliminarea prevederilor care stabilesc ca minoritarii care nu sunt reprezentati in Consiliul Minoritatilor sau in Parlament nu pot candida la alegerile locale decat daca reusesc sa stranga 250.000 de semnaturi din 15 judete ale tarii in care traiesc membri ai minoritatii din care fac parte. Udemeristii considera ca acest articol este un atentat la pluralismul politic si propun reducerea numarului de semnaturi necesare la 3.000. (Dana Piciu)

Iliescu merge la Skopje

Presedintele Ion Iliescu va participa vineri, la Skopje, la funeraliile omologului sau macedonean, Boris Trajkovski, decedat saptamana trecuta intr-un accident aviatic. In cursul diminetii de ieri, seful statului romin a semnat in Cartea de condoleante deschisa la Ambasada Republicii Macedonia la Bucuresti, in memoria lui Boris Trajkovski. Corpul presedintelui macedonean, Boris Trajkovski va fi repatriat miercuri la Skopje, urmand ca funeraliile sa aiba loc vineri. (Gabriela Antoniu)

Coruptia este un subiect de interes

Potrivit editiei electronice de ieri a Washington Times, ambasadorul romin la Washington, Sorin Ducaru, a declarat in cursul unei discutii cu editori si reporteri ai ziarului american ca ultimele informatii legate de coruptie reprezinta un semn de maturitate. Ducaru a afirmat ca Guvernul roman nu se teme sa recunoasca faptul ca exista o problema cu coruptia la nivel oficial, dar considera ca arareori se vorbeste despre masurile luate de Guvern pentru a rezolva problema. "Exista o problema? Da. Dar pana anul trecut nu aveam legi anticoruptie", a afirmat el, explicand ca Guvernul iiurmareste in justitie pe oficialii acuzati de trafic de influenta, luare de mita sau aranjarea contractelor guvernamentale. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic