x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stolojan nu vrea la Cotroceni: Negoiţă sau Boc ar fi mai potriviţi

Stolojan nu vrea la Cotroceni: Negoiţă sau Boc ar fi mai potriviţi

23 Mai 2013   •   14:10
Stolojan nu vrea la Cotroceni: Negoiţă sau Boc ar fi mai potriviţi
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/Intact Images

Liderul europarlamentarilor democrat-liberali, Theodor Stolojan, a declarat, astăzi, la RFI, că doreşte să-şi continue mandatul la Parlamentul European şi nu intenţionează să participe la cursa internă din PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din 2014. Stolojan susţine că în această competiţie ar trebui să se înscrie oameni mai tineri, care au avut performanţe ca primari sau miniştri, precum Emil Boc sau Liviu Negoiţă.

"Eu voi dori să-mi continui mandatul la Parlamentul European, dar aceasta, sigur, depinde de hotărârea partidului. Eu cred că în PDL putem găsi deja persoane, să spunem, mai tinere (...) care să poată să participe la această competiţie. Eu anul acesta împlinesc totuşi 70 de ani şi cred că e rândul acestei generaţii, undeva între 40 si 60 de ani, care să aspire la o asemenea funcţie.(...)Eu cred că partidul va avea înţelepciunea să declanşeze această competiţie internă şi să vedem întâi rezultatele competiţiei", a declarat Theodor Stolojan la RFI, întrebat dacă se va înscrie în competiţia internă pentru desemnarea candidatului de preşedinţie din partea PDL.

Citeşte şi Liviu Negoiţă: Nu exclud intrarea în competiţia internă a PDL pentru Preşedinţie

Stolojan a spus că PDL are foarte mulţi oameni care "au performat în mod deosebit în funcţiile de primar de capitale de judeţ, de sectoare ale municipiului Bucureşti" şi care ar trebui să se înscrie în alegerile primare pentru candidatura la Palatul Cotroceni.

"Mă refer şi la sectorul 3, avem oameni care au performat foarte bine în funcţiile de miniştri", a spus liderul europarlamentarilor PDL. Întrebat dacă se referă la Emil Boc sau Liviu Negoiţă, el a spus: "Categoric, categoric !".

Stolojan a mai spus că varianta unui prezidenţiabil care să vină din afara PDL şi să se înscrie în partid rămâne să fie analizată, subliniind că democrat-liberalii îşi propun să câştige alegerile prezidenţiale din 2014 şi nu să facă figuraţie.

"Vom vedea în ce măsură va apărea un om din afara partidului care să dorească să intre în PDL şi care să fie susţinut de PDL pentru o asemenea funcţie. (...)Nu poţi să te prezinţi la o competiţie pentru preşedinţia României cu un om pe care-l formezi acum ca notorietate, ca om cunoscut de cetăţenii României. (...) Ca şi altă dată, ne vom trezi poate cu 10-15 candidaţi pentru Preşedinţie, dar nu dorim pur şi simplu să facem figuraţie în această competiţie, dorim s-o câştigăm!", a conchis Theodor Stolojan.

×