x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stolojan: Posibil luni ne întâlnim cu Băsescu, PNL este prima opţiune de dialog

Stolojan: Posibil luni ne întâlnim cu Băsescu, PNL este prima opţiune de dialog

01 Dec 2008   •   00:00

Prim-vicepreşedintele PD-L Theordor Stolojan a declarat că liderii PD-L ar putea să se întâlnească cu Traian Băsescu în cursul zilei de luni, în vreme ce Adriean Videanu se declară nemulţumit de scorul obţinut de PD-L, deoarece acesta nu a devenit prima forţă politică a ţării.



Întrebat dacă liderii PD-L urmează să se întâlnească cu preşedintele Traian Băsescu, Stolojan a spus: "O să ne vedem, poate chiar mâine(luni, n.r.)".

Theodor Stolojan a declarat de altfel că PD-L va declanşa negocieri pentru formarea viitorului guvern cu liberalii, "deoarece alegerile au fost câştigate de către dreapta".

Celălalt prim-vicepreşedinte PD-L Adriean Videanu a estimat că scorul PD-L va fi cu 2,8 procente mai mare decât cel din exit-poll-uri, susţinând că electoratul tânăr a ieşit seara la vot între orele 19.00-21.00. Întrebat de ziarişti dacă preşedintele Băsescu i-a felicitat, Videanu a răspuns printr-o altă întrebare: " Meritam felicitări? Nu suntem mulţumiţi pentru că voiam să fim prima forţă politică a ţării. Unul este scorul partidului, altul este scorul dreptei".

Videanu s-a pronunţat şi el pentru formarea unui guvern de dreapta, dar a spus că negocierile vor începe după validarea rezultatelor.

"Deocamdată nu avem ce negocia, până nu sunt validate rezultatele oficiale, dar personal cred într-un guvern de dreapta mai ales în contextul actualei crize. Cât despre eventuale negocieri cu PSD Videanu a spus că, date fiind rezultatele, " este posibil orice, dar, v-am mai spus, opţiunea mea este pentru un guvern de dreapta".
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic