x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Strategie comună la alegerile prezidenţiale

Strategie comună la alegerile prezidenţiale

25 Aug 2009   •   00:00

Conducerile PSD şi PC au stabilit ieri, în cadrul Delegaţiei Permanente Naţionale a Alianţei PSD+PC, că vor să constituie echipe de campanie comune la nivel naţional şi judeţean.

"Am stabilit că la nivelul fiecărui judeţ vom lucra în comun cu echipele de campanie, iar acest lucru va fi comunicat, ca instrucţiuni clare de la centru, în următoarele zile", a declarat, după şedinţa Delegaţiei Permanente Naţionale a Alianţei PSD+PC, preşedintele PSD, Mircea Geoană. Liderul PSD a mai declarat că PSD şi PC vor stabili şi o listă comună de personalităţi şi de specialişti în diverse domenii care să colaboreze în campania electorală, precizând că PC are specialişti foarte buni pe domeniul IMM-u­rilor.

În plus, Geoană a spus că s-a ho­tărât ca la început de sesiune parlamentară grupurile PSD şi PC să stabileas­că, împreună, paşii de urmat din punct de vedere al strategiei parlamen­tare. "Vom face echipă de campanie naţională comună, dar şi la nivel judeţean. Am stabilit un calendar al acţiunilor, până în campanie, astfel: organizarea a câte unui Birou Politic al fiecărui partid în parte, apoi a unei reuniuni a tuturor liderilor judeţeni PSD şi PC. În a doua jumătate a lunii septembrie, vom organiza câte un Congres şi apoi un Congres comun pentru lansarea candidatului comun", a precizat şi preşedintele PC, Daniela Popa.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a mai declarat că instituţiile din structura de forţă a statului au obligaţia să dea răspunsuri referitoare la informaţiile privind transportul de arme şi firma Desintco. "Sunt convins că şi Parlamentul are o obligaţie constituţională de a se apleca asupra lucrurilor care sunt de competenţa sa. Dar, înainte de Parlament, este nevoie de instituţiile statului român. Aici sunt acuzaţii extrem de grave, care planează la cel mai înalt nivel în România. Cred că prima obligaţie este a instituţiilor care sunt din structura de forţă a statului român, pentru că sunt elemente care sunt de apanajul sistemului de securitate naţional", a declarat Geoană. "Ce face actualul CSAT, cu actualul preşedinte, tare mi-e că e un uşor conflict de interese acolo şi tare mi-e că această structură nu poate fi folosită în acest moment", a mai spus Geoană.

×