x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stroe: Salutăm decizia CC, magistraţii care au votat favorabil au demonstrat probitate morală

Stroe: Salutăm decizia CC, magistraţii care au votat favorabil au demonstrat probitate morală

25 Iun 2010   •   00:00

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat că liberalii salută decizia CC, menţionând că magistraţii Curţii care au votat în favoarea contestaţiei depuse de PNL au manifestat probitate morală şi profesională refuzând să execute ordinele politice ale puterii Băsescu-Udrea-Boc.

"PNL salută decizia de azi a Curţii Constituţionale, apreciem că magistraţii CC care au votat în favoarea contestaţiei depuse de PNL au manifestat probitate morală şi profesională refuzând să execute ordinele politice ale puterii Băsescu-Udrea-Boc", a susţinut Radu Stroe.

El a subliniat că "decizia de azi a CC e o declaraţie de faliment a guvernării Băsescu-Boc-Udrea".


Consecinţa deciziei CC - acordul cu FMI este în aer, tranşa va fi amânată
Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat că decizia Curţii Constituţionale p rivind măsurile de austeritate are drept consecinţă amânarea pe termen nelimitat a acordării următoarei tranşe de la FMI şi refacerea scrisorii de intenţie.

"Consecinţa (deciziei CC - n.r.) în acest moment este că acordul cu Fondul Monetar Internaţional este în aer. Practic, bugetul Boc este falimentar", a spus Stroe.

El a subliniat că "trebuie refăcută scrisoarea de intenţie semnată cu Fondul, ceea ce va duce la amânarea pe termem nelimitat a tranşei alocate României".
Board-ul FMI ar urma să evalueze acordul cu România la finele lunii iunie, în vederea aprobării unei noi tranşe din împrumut. România are în derulare un program de împrumuturi externe în valoare de 20 miliarde euro de la FMI, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD.

×
Subiecte în articol: politic