x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stroe (PNL), despre USR: Este un partid cu mari probleme identitare

Stroe (PNL), despre USR: Este un partid cu mari probleme identitare

de Redacția Jurnalul    |    13 Noi 2023   •   20:30
Stroe (PNL), despre USR: Este un partid cu mari probleme identitare

USR este un partid cu mari probleme identitare - se pretinde a fi de dreapta, dar în același timp, susține politici autentice de stânga, spune, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. El afirmă că un un pol de dreapta se poate construi doar în jurul PNL.

„Revin la rolul tradițional al PNL de a fi integratorul dreptei românești. Nu excludem acest lucru nici de data aceasta. Suntem deschiși la oroice formă de asociere de drepta. Primul pas a fost făcut prin decizia de fuzionare prin absorbție cu ALDE”, spune Ionuț Stroe.

El exclude o alianță cu USR.

„USR este un partid cu mari probleme identitare. USR, în egală măsură, se pretinde a fi de dreapta, dar în același timp, susține politici autentice de stânga, apropos de drepturile minorităților naționale și de scandalul cu Elena Lasconi. Nu s-a pus niciodată problema de a reface nici măcar o alianță politică de guvernare cu USR. (...) Când vorbim de pol de dreapta eu mă gândesc la o formă politică puternică, nu la o formă de asociere cu un partid sub 10 procente și două inexistente. Dacă vorbim de un pol de dreapta, acesta se poate construi în jurul PNL”, încheie Stroe.

USR, PMP și Partidul Forța Dreptei au decis constituirea unei alianţe de centru-dreapta.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: stroe USR