x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sturza: Unioniştii declaraţi rămân o minoritate în R. Moldova; moldovenii aşteaptă ca DNA să treacă Prutul

Sturza: Unioniştii declaraţi rămân o minoritate în R. Moldova; moldovenii aşteaptă ca DNA să treacă Prutul

22 Sep 2015   •   12:31
Sturza: Unioniştii declaraţi rămân o minoritate în R. Moldova; moldovenii aşteaptă ca DNA să treacă Prutul

Unioniştii declaraţi rămân o minoritate în Republica Moldova şi cu cât e mai mult haos acolo, cu atât oamenii consideră o soluţie revenirea la patria istorică, a declarat Ion Sturza, preşedinte Fribourg Capital, fost prim-ministru al Republicii Moldova, în cadrul Forbes - CEE FORUM.

"Cu cât mai mult haos e în Moldova, cu atât tot mai mulţi oameni consideră că o revenire în patria istorică este o soluţie. Totuşi, unioniştii declaraţi rămân o minoritate în Republica Moldova. Eu le recomand autorităţilor de pe ambele părţi ale Prutului o uniune vamală, o uniune financiară. Infrastructura de poduri, drumuri, cale ferată ar uni şi ar face imposibil de a dezlipi economic inclusiv sectorul financiar din Republica Moldova, deşi moldovenii aşteaptă lucruri mult mai exotice. De exemplu, când va trece DNA Prutul şi altele", a spus Sturza.

Fostul premier a criticat clasa politică din Republica Moldova, pe care o consideră "compromisă".

"Cei pe care i-am considerat pro-europeni naţionali au decimat economia ţării prin corupţie, furturi, au distrus sistemul bancar. Aici amintim faimosul miliard care a dispărut în câteva luni, înainte de alegeri, din sistemul bancar. Vă daţi seama "cât e de bogat sistemul bancar", care a supravieţuit când s-a devalizat sistemul bancar cu un miliard. Clasa politică e compromisă, proteste în masă", a precizat fostul premier al Republicii Moldova.

×
Subiecte în articol: ion sturza