x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sulfina Barbu ameninţă Opoziţia c-o pârăşte la FMI, CE şi BM dacă nu face cum vrea Puterea

Sulfina Barbu ameninţă Opoziţia c-o pârăşte la FMI, CE şi BM dacă nu face cum vrea Puterea

26 Oct 2011   •   11:39
Sulfina Barbu ameninţă Opoziţia c-o pârăşte la FMI, CE şi BM dacă nu face cum vrea Puterea

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, acuza opozitia de iresponsabilitate si de faptul ca transforma Senatul din instrument de promovare a intereselor cetatenilor in franarul reformelor structurale si anunta ca va informa delegatia FMI, CE si BM, se arata intr-un comunicat.

Ministrul Sulfina Barbu precizeaza ca a fost miercuri pentru a opta oara in Senatul Romaniei pentru a convinge opozitia sa deblocheze Legea cadru a asistentei sociale si de fiecare data a avut "aceeasi reactie iresponsabila" a parlamentarilor partidelor din opozitie.

"Prin blocarea Legii cadru a asistentei sociale, opozitia transforma Senatul din instrument de promovare a intereselor cetatenilor in franarul reformelor structurale. Prin aceasta atitudine inacceptabila opozitia demonstreaza inca o data ca nu poate fi un partener serios de discutii, nici pentru Guvernul Romaniei, nici pentru Fondul Monetar International", se arata in comunicat.

In opinia ministrului, comportamentul opozitiei din Senat demonstreaza ca nu isi doreste un dialog sincer si constructiv cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

"Personal voi informa delegatia FMI, CE si BM despre repetatele blocari ale reformei de catre opozitie, pentru ca reprezentantii acestor institutii financiare sa stie ca stau de vorba cu cei care intentionat blocheaza respectarea angajamentelor stabilite in comun cu Guvernul Romaniei", mai arata ministrul Muncii, in comunicatul de presa.

Plenul Senatului a fost suspendat, miercuri, ca de fiecare data in ultimele doua saptamani, dupa ce opozitia si puterea nu au cazut de acord asupra dezbaterii Legii asistentei sociale.

Cu toate ca luni liderii grupurilor parlamentare de la putere obtinusera de la reprezentantii opozitiei un acord cu privire la dezbaterea cu prioritate, miercuri, a legii asistentei sociale, sedinta de plen a fost din nou blocata.

Liderii opozitiei au invocat faptul ca, in schimbul acceptului privind dezbaterea legii asistentei sociale, puterea a fost de acord sa isi numeasca reprezentantii in comisia de ancheta a alegerilor partiale dintr-un colegiu din Neamt.

Senatorii PDL au refuzat, insa, sa faca aceste numiri, astfel ca presedintele de sedinta, Ioan Chelaru, a acordat o pauza pentru noi consultari.

La reluarea sedintei, liderul grupului PDL, Cristian Radulescu, a anuntat ca refuza "trocul" intre dezbaterea legii asistentei sociale, care este un proiect de interes national, si comisia de ancheta, care este "o treaba de interes politic al opozitiei".

Liderul grupului PSD, Ilie Sarbu, a anuntat ca, in aceste conditii, social-democratii se retrag din sala.

Legea asistentei sociale a intrat pe ordinea de zi a plenului Senatului pe 21 septembrie, de atunci trecand zece sedinte de plen in care dezbaterile fie nu au ajuns la acest proiect, fie sedintele de plen au fost suspendate.

×