x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Sunt ziarişti care iau bani de la politicieni"

"Sunt ziarişti care iau bani de la politicieni"

de Gabriela Antoniu    |    31 Iul 2009   •   00:00

Invitat ieri la radioul public, preşedintele Băsescu a criticat Realitatea TV pentru că difuzează în exces imagini cu fiica sa, Elena, alături de Monica Ridzi la concertul Voltaj.



Şeful statului a acuzat Realitatea TV că încearcă să acrediteze prin difuzarea repetată a acelor imagini ideea că bani publici s-au dus în campania pentru Parlamentul European a fiicei sale. "Prea cinstiţii ziarişti ai acestui trust oare de ce nu apar zilnic cu poze ale amărâţilor de la FNI la tribunal, când ştiu că a fost condamnată Vlas pentru că a umblat cu creion, dar banii acelor amărâţi sunt la Vântu?", a întrebat, retoric, Băsescu. El a spus că trusturile Realitatea şi Intact ar trebui să precizeze clar ce candidaţi susţin. "Netransparent, trusturi de presă vor să decidă politici şi asupra politicienilor. (...) Sunt trusturi cum ar fi Realitatea-Caţavencu şi Antena care, în mod netransparent, sunt hotărâte să influenţeze decizia politică", a spus Băsescu. El a declarat că nu ar avea nimic împotriva unor astfel de practici dacă cele două trusturi "ar spune cinstit: noi susţinem candidatul X", dar toată această politică media este promovată sub imaginea unei imagini de independenţă. El a afirmat că "sunt ziarişti care iau bani de la oameni politici, sunt ziarişti care spun «am o firmă de publicitate, dă-mi bani la ziar prin firma asta»". "Sunt şi ziarişti care sunt consultanţii unui om politic, pe care îl aduc în emisiunile lor, chiar şi la TVR, să facă o emisiune de politică externă", a mai spus Băsescu. Şeful statului nu a dat nume, precizând că "ziariştii se ştiu între ei, se ştiu şi ziariştii şantajişti, au supranume predestinate". El a mai spus că nu se amestecă în presă, dar va reacţiona, dorind să fie tratat decent.

Cât priveşte disputele dintre cele două partide din coaliţie, Băsescu a spus că o să fie sincer.  "Intenţionez să îi mai ţin în braţe, deşi nu îmi place ce se întâmplă. Nu îmi place tergiversarea. Personal, pot să înţeleg că preşedintele PSD, spre exemplu, a intrat în campanie pentru prezidenţiale, deci e omeneşte, pot să înţeleg acest lucru. Îmi este greu să accept, şi de aceea îmi propun să am răbdare în continuare, tergiversarea măsurilor de reformă", a declarat şeful statului. Întrebat dacă ia în calcul varianta de a nu mai candida, Băsescu a răspuns afirmativ, precizând însă că nu s-a hotărât până la acest moment.

×
Subiecte în articol: politic