x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Surse PDL: Ungureanu nu e văzut cu ochi buni în partid. Pedeliştii îi pândesc prima greşeală

Surse PDL: Ungureanu nu e văzut cu ochi buni în partid. Pedeliştii îi pândesc prima greşeală

de Gabriela Antoniu    |    04 Mar 2012   •   21:00
Surse PDL: Ungureanu nu e văzut cu ochi buni în partid. Pedeliştii îi pândesc prima greşeală

Eventuala intentie a PDL de a schimba din functie sefi de agentii guvernamentale i-a dat ocazia premierului Ungureanu sa-si arate muschii. "Imi vorbiti despre un lucru despre care eu nu am stiri, in ceea ce priveste compozitia Guvernului, ultimul cuvant il am eu. N-am sa comentez o chestiune care imi este straina", a declarat sambata Mihai Razvan Ungureanu.

Intrebat daca intentioneaza sa-i schimbe din functii pe seful ANAF, Sorin Blejnar, si pe seful CNSAS, Lucian Duta, Mihai Razvan Ungureanu a raspuns: "E o chestiune interna a Guvernului si veti afla". Desi Ungureanu se vrea stapan pe situatie, surse din PDL spun ca premierul nu e vazut cu ochi buni in partid si ca pedelistii asteapta sa-l sacrifice cu prima ocazie, la prima greseala. Ultimele nemultumiri pedeliste, spun aceleasi surse, vin de la faptul ca Ungureanu, avand sustinerea totala a presedintelui Basescu, se amesteca in treburile unor ministere si da directive cand nu e cazul.

Blejnar si Duta, aparati in partid
Nici Elena Udrea, liderul PDL Bucuresti, nu are cunostinta ca presedintii ANAF si CNAS, Sorin Blejnar si Lucian Duta, sa fie vizati de schimbare. Chestionata ieri pe aceasta tema, inaintea sedintei Colegiului Director, Elena Udrea a spus: "Vom vedea acum, eu nu am auzit in interiorul partidului sa fie vizati de schimbare". "Eu nu am auzit nimic. Nu este la aprecierea mea", a adaugat Udrea la intrebarea daca acestia si-au facut treaba. Sambata, la Realitatea TV, Udrea a spus despre posibila schimbare a lui Sorin Blejnar ca "nu e bine sa schimbi cand iti cere presa sau la presiune. Cred ca trebuie sa schimbi daca sunt probleme".

Potrivit Elenei Udrea, oameni precum Sorin Blejnar au de suferit, pentru ca lucreaza mereu sub presiune. "Sigur, se poate sa fii uzat ca imagine, si atunci schimbarea nu are caracter de sanctiune", a spus Elena Udrea. La randul sau, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a spus despre seful CNAS, Lucian Duta, ca este un om "foarte priceput, foarte bun". Intrebat daca il sustine pe Lucian Duta, Oltean a spus: "Eu sustin absolut orice este legal si corect in tara asta, orice functionar care isi face treaba corect este sustinut, insa analiza si aprecierea nu sunt la indemana mea, ci a ministrului Sanatatii, care lucreaza direct cu cel care detine aceasta functie si a primului-mi­nistru. Ei sunt in masura sa aprecieze daca acolo lucrurile merg corect sau nu", a spus Oltean.

×
Subiecte în articol: politica