x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tariceanu, atac la președintele Klaus Iohannis

Tariceanu, atac la președintele Klaus Iohannis

14 Iun 2019   •   10:34
Tariceanu, atac la președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că, prin semnarea Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, şeful statului şi-a făcut un cadou 'instituţional'.
"Ieri (joi - n.r.), de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis şi-a făcut un cadou "instituţional": şi-a convocat susţinătorii devotaţi pentru semnarea unui pact ilegitim şi imoral - din motive pe care le-am expus deja miercuri - menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează. În fapt, România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creaţie de laborator care nu a pus nicio piatră la eşafodajul european, a fost plantat de alţii în capul mesei, dar încearcă să-şi aroge acum meritele altora. Căci nu! Dl Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alţii au făcut-o. Guvernele din perioada preşedintelui Emil Constantinescu, guvernul Năstase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apăsat răspunderea integrării României în NATO şi UE. Pe atunci, dl Iohannis era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus şi să-şi croiască drum electoral pe banii alocaţi de noi Sibiului, capitală culturală europeană", a scris, vineri, Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.
Potrivit lui Tăriceanu, niciun partid sau politician "nu a pus vreodată la îndoială orientarea pro-europeană a ţării".
"Azi, fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României; crede că parcursul european al ţării stă strict în augusta sa persoană şi împrăştie, între două navete la Bruxelles şi un palton trântit nervos pe capota maşinii, minciuni toxice despre 'cei care vor să scoată ţara din UE'. Niciun partid nu a avut vreodată această temă, la noi, în campanie ori în afara ei. Niciun politician cât de cât relevant nu a pus la îndoială orientarea pro-europeană a ţării. Faptele există doar în imaginaţia prezidenţială. Ca unul care mi-am pus semnătura pe documentul de aderare a României la UE, nu am de gând să accept lecţii de europenism de la unul care stă mai mult prin munţi ori prin străinătate decât la locul de muncă. Şi care a fost şi el prezent la ceremonia de aderare sus pomenită. E drept, ca invitat al guvernului altei ţări", a adăugat Tăriceanu.
Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedinţii PNL, Ludovic Orban, USR, Dan Barna, PRO România, Victor Ponta, şi PMP, Eugen Tomac, au semnat, joi, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis