x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu consideră că amestecul justiției în politică este periculos: Ce să înţeleg, că doamna Stanciu nu ştie legea şi Constituţia?

Tăriceanu consideră că amestecul justiției în politică este periculos: Ce să înţeleg, că doamna Stanciu nu ştie legea şi Constituţia?

11 Iun 2015   •   23:28
Tăriceanu consideră că amestecul justiției în politică este periculos: Ce să înţeleg, că doamna Stanciu nu ştie legea şi Constituţia?
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat în ediţia de joi a emisiunii "Sinteza Zilei" de ce este periculos amestecul justiţiei în politici şi de ce românii trebuiesc protejaţi de abuzurile din justiţie.

PUBLICITATE
 
"Ce să înţeleg, că doamna Stanciu nu ştie legea şi Constituţia? Este o graniţă care în nicio ţară democratică nu se trece. Dar când vorbim de conflict de interese la nivelul premierului nu ştim un lucru elementar. Că deciziile politice nu intră sub incidenţa justiţiei" a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

"Trebuie să punem punctul pe i şi să le explicăm cetăţenilor. DNA-ul are dreptate când a început această acţiune viguroasă de combatere a corupţiei, pe care eu o salut. Această acţiune legitimă nu poate cuprinde în legitimitatea ei şi excesele. Cetăţeanul simplu trebuie să înţeleagă că poate să cadă victimă nevinovată, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Rarinca. Suntem ţara cu cele mai multe procese pierdute la CEDO" a mai spus preşedintele Senatului. Sursa: Antena 3

×