x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Este posibilă compatibilizarea programelor PSD şi PNL, cota unică nu se discută

Tăriceanu: Este posibilă compatibilizarea programelor PSD şi PNL, cota unică nu se discută

07 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, după negocierile cu PSD, că este posibilă compatibilizarea programelor celor două partide, însă cota unică de impozitare este "nediscutabilă".



"Am discutat pe baza programelor de guvernare ale noastre, şi ceea ce putem spune după această fază preliminară este că se poate considera că este posibilă o compatibilizare a acestora, sigur în condiţiile în care cota unică nu este discutabilă", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PNL a informat că liberalii au discutat cu social-democraţii şi despre schimbarea Legii electorale, PNL menţionând că trebuie păstrat votul proporţional.

"Pentru noi foarte importante sunt şi alte elemente: actualul sistem electoral şi-a demonstrat neajunsurile pe care presa le-a comentat îndelung. Suntem de acord să facem o modificare, să rectificîm aceste erori ale ale Legii electorale, dar păstrând un element fundamental, acela al reprezentării proporţionale a voturilor cetăţenilor în viitorul Parlament, în aşa fel încât Parlamentul să redevină o instituţie credibilă, în care să putem spune că avem o totală reprezentativitate a tutror opţiunilor politice din România, deci pe baza unui vot proporţional", a mai declarat Tăriceanu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic