x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu îi cere premierului să nu-și bată joc de el

Tăriceanu îi cere premierului să nu-și bată joc de el

de Ion Alexandru    |    13 Ian 2020   •   10:46
Tăriceanu îi cere premierului să nu-și bată joc de el

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu îl îndeamnă pe premierul Ludovic Orban să nu își bată joc de eforturile și sacrificiile depuse pentru a obține o majoritate care să-i învestească Guvernul, deoarece nu îi va fi ușor la guvernare alături de un partid populist. 
„Văd că se intensifică discuția pentru anticipate fără a se explica ce câștigă românii din această aventură. E greu să justifici acest  lucru pentru că, de fapt, nu există nici un câștig. Motivația că PNL stă bine în sondaje și ar avea de câștigat din aceste alegeri nu este o motivație serioasă. Ce se va întâmpla dacă peste un an un alt partid va sta bine în sondaje? O luăm de la început? Și facem asta ori de câte ori cercetările sociologice arată schimbări în preferințele electoratului? Facem la fel și atunci când Președintele Republicii sau primarii scad în sondaje?”, scrie Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

“Experiența de a conduce un guvern care nu avea o majoritate în Parlament (după retragerea de către Traian Băsescu a PDL) mă pune în situația de a ști cât de dificilă este viața Guvernului Orban. Dar îmi amintesc, de asemenea, că atunci, chiar cu o susținere parlamentară subțire, primul guvern PNL a produs cea mai mare creștere economică de după 1989 și românii au avut parte de o
perioadă de bunăstare”, mai arată Tăriceanu, care adaugă că îl îndeamnă pe Orban să nu sacrifice stabilitatea și creșterea economică a României pentru un scop politic relativ mărunt. „Să aibă încredere în Parlament și în capacitatea noastră de a găsi o cale de mijloc din care cei câștigați să fie românii și nu un partid politic sau altul”.

×