x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu l-a îndepărtat pe Orban

Tăriceanu l-a îndepărtat pe Orban

de Monica Iordache Apostol    |    23 Iun 2008   •   00:00
Tăriceanu l-a îndepărtat pe Orban

Coordonarea organizaţiei de Bucureşti a PNL va fi asigurată de premierul Tăriceanu, secondat de doi vice­pre­şedinţi

Coordonarea organizaţiei de Bucureşti a PNL va fi asigurată de premierul Tăriceanu, secondat de doi vice­pre­şedinţi: minis­trul Eugen Nico­lăescu, pre­şe­din­te şi la PNL Mureş, şi Marian Petrache, preşedinte la PNL Ilfov. Ludovic Orban s-a enervat cînd a aflat că premierul “şi-a permis” să anu­n­ţe singur conducerea interimară.

 
Premierul Călin Popescu T­ă­ri­ceanu a anunţat el însuşi, la conferinţa de presă de după şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, că va prelua conducerea filalei Bucureşti şi i-a nomi­na­lizat şi pe cei care vor intra în con­si­liul provizoriu de coordonare al fi­lialei: Eugen Nicolăescu, Marian Pe­tra­che (preşedinte PNL Ilfov), Vlad Moi­sescu (preşedinte PNL, Sector 1) şi Rareş Mănescu (preşedinte, Sec­tor 6).Deşi se speculase pînă îna­intea Delegaţiei că dintr-un eventual comitet interimat ar putea face parte şi Ludovic Orban, acest lucru nu s-a întîmplat. Înainte de finalul şedinţei, Orban a declarat că, dacă pre­mierul “şi-a permis” să anunţe sin­gur conducerea PNL Bucureşti, el nu mai are nimic de adăugat şi nici la şedinţă nu mai are de ce să stea, pentru că este una de “socializare”. “Am fost eliminat de la conducerea Bucureşti, ca şi Andrei Chiliman, pro­babil şi el pentru rezultate proas­te”, a adăugat Orban ironic. “Nu pu­tem să punem tot partidul la condu­ce­rea filialei”, a explicat şi Tăriceanu la conferinţa de presă motivul pentru care Ludovic Orban nu a fost coop­tat în consiliul interimar. De­ci­zia de ieri a Delegaţiei a fost însă an­ti­cipată de una similară a Biroului Po­litic al partidului. Aici Tăriceanu a fost votat în unanimitate ca pre­şe­dinte interimar al filalei, iar încercarea lui Orban de a se autopropu­ne ca vicepreşedinte, propunîndu-l şi pe Crin Antonescu, nu a fost agre­eată de membrii Biroului.

 
DIZOLVARE. Practic, în şe­din­ţa Biroului Permanent, lui Lu­do­vic Orban nu i s-a cerut demisia, ci au fost dizolvate conducerile Sectoa­re­lor 2, 3, 4 şi 5, în consecinţă ră­mî­nînd vacantă toată structura de conducere a filialei. Cum cu acest artificiu, Tăriceanu a evitat un conflict direct cu Orban pe tema demisiei, fostul preşedinte al PNL Bucureşti a ieşit el singur în faţa presei să anunţe decizia. La cîteva ore distanţă însă, Tăriceanu a venit în faţa ziariştilor fără Orban, flancat de Crin Antonescu, Dan Motreanu şi, Bogdan Olteanu, pentru a-şi anunţa decizia de preluare a şefiei filialei. În­tre­bat cum l-a convins pe Orban să ac­cepte această conducere interimară, Tăriceanu a replicat că Orban a înţeles care este “interesul” parti­du­lui şi că, dacă vrea să se implice, o va putea face pentru că “din postura de ministru al Transporturilor va avea o influenţă majoră asupra mo­du­lui în care se va transforma Bu­cu­reştiul”. Tăriceanu a mai susţinut că între el şi Ludovic Orban nu există nici un conflict şi că nu sînt în nici un fel de competiţie, nici în partid, nici în Guvern. În contextul criticilor la adre­sa scorului prost pe care l-au ob­­ţinut liberalii în Bucureşti, Tă­ri­cea­nu a anunţat şi declanşarea pro­ce­durilor pentru desemnarea candi­daţilor în alegerile parlamentare. În colegii uninominale în Bucureşti vor candida şi Călin Popescu Tăriceanu, şi Bogdan Olteanu, şi Crin Antonescu, şi Dan Motreanu, dar şi, cel mai probabil, Ludovic Orban.

×