x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu lansează acuzații grave la adresa lui Constantin: M-a șantajat

Tăriceanu lansează acuzații grave la adresa lui Constantin: M-a șantajat

19 Mar 2017   •   17:00
Tăriceanu lansează acuzații grave la adresa lui Constantin: M-a șantajat
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că "a fost şantajat" de Daniel Constantin ''în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze la alegerile parlamentare''. 

"Am asistat în prima parte a Delegaţiei Permanente la câteva comentarii făcute de colegul meu, Daniel Constantin, care şi-a declarat nemulţumirea în legătură cu modul în care funcţionează în momentul de faţă ALDE şi a ieşit din sală în mod clar demonstrativ. Am şi eu o serie de nemulţumiri legate de funcţionarea ALDE, hai să spunem nu numai în ultima perioadă, ci de o bună bucată de vreme. Relaţia care a funcţionat o bună perioadă colegial a înregistrat o primă sincopă în momentul în care au fost alegerile parlamentare şi au am fost pur şi simplu şantajat de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare, cu care nu eram de acord (...). Discuţia a fost una foarte tranşantă şi i-am spus că, dacă eu nu accept, atunci ajungem într-un impas şi nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcţioneze. Şi el mi-a spus că nu are nicio problemă în acest sens", a afirmat Tăriceanu, la finalul Delegaţiei Permanente a ALDE. 

El a arătat că, în acele condiţii, "cineva'' trebuia să facă o concesie", adăugând că a fost una costisitoare. 

"Am făcut eu concesia, dar aceasta a fost costisitoare pentru că eu a trebuit să sacrific unii dintre oamenii care munciseră. (...) Această manieră de a colabora în ghilimele nu pot să o accept. În ultima perioadă au existat numeroase situaţii în care colegul meu Daniel Constantin a refuzat să-şi dea acordul pe o serie de chestiuni care vizau buna funcţionare a partidului şi sigur că în atare condiţii era clar că trebuie să organizăm un congres pentru a renunţa la această formulă duală de conducere bicefală, pentru ca deciziile să se poată lua şi, sigur, să putem merge înainte. Suntem un partid aflat la guvernare, aşteptările cetăţenilor cred că sunt foarte mari şi noi nu putem să rămânem blocaţi în decizii interne din motive care până la urmă nu ne privesc decât pe noi. Trebuie să existe o modalitate eficientă şi de luare a deciziilor democratică, la care să participe structurile partidului. Nu pot să fie blocate deciziile partidului, chiar şi de un preşedinte", a mai spus Tăriceanu. 

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a părăsit lucrările Delegaţiei Permanente, însoţit de un grup de membri ai formaţiunii, şi a denunţat reuniunea ca fiind nestatutară. 

"Am constatat că se încalcă statutul în mod constant. Se doreşte cu orice preţ convocarea congresului (...) să se stingă eventualele nemulţumiri, crezând că asta va fi o soluţie. Nu va fi o soluţie. (...) Suntem într-o situaţie pe care nu ne-am dorit-o. (...) Din păcate, încerc de câteva săptămâni de zile să am discuţii constructive cu cei care au format fostul Partid Liberal Reformator, în frunte cu Călin Popescu-Tăriceanu. Aceste discuţii constructive n-au ajuns la un punct comun", a afirmat Constantin la ieşirea din sală. AGERPRES

×