x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Lui Boc i se aplică foarte bine zicala "prostul nu e prost destul până nu e şi fudul"

Tăriceanu: Lui Boc i se aplică foarte bine zicala "prostul nu e prost destul până nu e şi fudul"

18 Mai 2010   •   00:00

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat că dacă Emil Boc vrea să folosească lista sa de măsuri anticriză pe termen scurt ar fi foarte bine, precizând că are îndoieli în acest sens şi spunând că premierului i se potriveşte zicala "prostul nu e prost destul până nu e şi fudul".

Întrebat dacă are de gând să trimită lista sa de măsuri anticriză premierului Emil Boc, Tăriceanu a răspuns că ar fi foarte bine dacă Emil Boc ar aplica măsurile propuse de el, precizând că are îndoieli legate de capacitatea premierului de a înţelege că trebuie să înveţe.
"Lista am făcut-o publică deja astăzi şi dacă domnul Boc vrea să o folosească ar fi foarte bine. Am anumite îndoleli în ceea ce priveşte capacitatea lui de a înţelege că trebuie sa înveţe. Când a preluat mandatul de prim-ministru primele măsuri pe care le-a adoptat au fost de anulare a pachetului de 10 măsuri de limitare a efectelor crizei pe care l-am adopta la sfârşitul mandatului meu", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier a precizat că din acel plan de măsuri "Boc nu a înţeles nimic" şi ceea ce a făcut până astăzi demonstrează acest lucru, adăugând că actualului premier i se aplică foarte bine zicala "prostul nu e prost destul până nu e şi fudul".
"El e genul, ştiţi, e o vorbă românească care spune aşa că «prostul nu e prost destul până nu e şi fudul». Lui i se aplică foarte bine această zicală românească, din păcate în detrimentul României. Deci, el nu are un nivel de cunoştinţe minimale în domeniul economic care să-l ajute în această perioadă să adopte măsurile necesare pentru stoparea crizei, nu are încredere în cei din jurul lui", a spus Tăriceanu.

El a subliniat că nu a spus că Emil Boc nu ar fi capabil să aplice măsurile propuse, ci că, "din fudulie, nu o să vrea să le preia pentru că nu sunt creaţia lui".

Pe de altă parte, liberalul a criticat şi lipsa de autoritate a lui Emil Boc şi faptul că preşedintrele Traian Băsescu a preluat conducerea Executivului.
"Până la urmă, aţi văzut, că a trebuit Băsescu să preia conducerea operaţiunilor. E anormal, noi în momentul de faţă de fapt nu mai avem un Guvern în România. Suntem într-o criză de autoritate a Exectivului, pentru că premierul s-a descalificat. Decizia legată de măsurile care se impun a fost luată de preşedinte, el nu e decât un fel de ordonanţă a ofiţerului, care îl trimite «Du-te, băiatule, şi adu calul. Pune şaua etc». Asta e ce face primul-ministru al României acum şi constat lucrul acesta cu tristeţe", a conchis Tăriceanu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic