x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, nemulţumit că s-a "trezit cu beizadeaua Prigoană în partid", dar fericit că în PNL "nu a aterizat şi doamna Bahmuţeanu"

Tăriceanu, nemulţumit că s-a "trezit cu beizadeaua Prigoană în partid", dar fericit că în PNL "nu a aterizat şi doamna Bahmuţeanu"

08 Sep 2012   •   09:34
Tăriceanu, nemulţumit că s-a "trezit cu beizadeaua Prigoană în partid", dar fericit că în PNL "nu a aterizat şi doamna Bahmuţeanu"

Prezent la editia a doua a scolii de vara a Organizatiei Femeilor Liberale, Calin Popescu -Tariceanu si-a exprimat nemultumirea cu privire la primirea in partid a lui Honorius Prigoana si le-a felicitat pe femeile liberale pentru ca in organizatia lor ''nu s-a inscris si Adriana Bahmuteanu''.

"Ma bucur foarte, foarte mult ca, vedeti, la noi in partid se intampla si lucruri usor surprinzatoare, zilele trecute ne-am trezit cu beizadeaua Prigoana in partid si vreau sa va felicit pentru ca in partid nu a aterizat si doamna Bahmuteanu. Probabil asta este o dovada, o proba, ca femeile liberale au mai multa capacitate de analiza si selectie", a spus Tariceanu, potrivit Agerpres. Politicianul a adaugat ca a fost foarte revoltat de faptul ca fiul lui Silviu Prigoana a fost primit in PNL.

Liderul deputatilor PNL a mai spus ca liberalii trebuie sa fie reprezentati de oameni care s-au remarcat prin ceva pozitiv, iar traseistii politici trebuie evitati.

Traian Basescu, epuizat complet in privinta credibilitatii

Tariceanu abordat si subiectul suspendarii si al referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu despre care spune ca sunt rezultatul abordarii politice, "in afara Constitutiei" a rolului de presedinte-jucator a acestuia "care l-a epuizat complet in privinta credibilitatii".

"Presedintele Basescu s-a facut remarcat printr-o formula absolut inedita, care nu se regaseste nicaieri in Constitutia Romaniei si nici in constitutiile europene, aceea de presedinte-jucator. Tocmai acest rol pe care el a vrut sa-l joace l-a facut, la finele anului 2011, sa fie complet epuizat in privinta credibilitatii lui in fata partidelor, in fata actorilor politici, in fata cetatenilor, de a putea rezolva criza politica in care Romania se afundase. Neintelegand, neavand cultura politica necesara, Basescu a facut o alegere fundamental gresita", a spus Tariceanu.

El a adaugat ca situatia aceasta a fost privita in Occident cu indiferenta, dar ea a dus in Romania la derapaje grave de la democratie, la instituirea unui sistem de conducere unipersonal si autoritar din partea presedintelui.

"Lucrul acesta a facut ca totul sa duca la criza majora care a condus la suspendarea si apoi la referendumul de demitere a lui Traian Basescu. Trebuie sa fie foarte clar ca acestea nu au fost simple capricii ale unor lideri politici ai USL. Aceasta situatie e rodul acestei abordari politice in afara Constitutiei pe care a avut-o Basescu si pe care, din pacate, Curtea Constitutionala in loc sa le cenzureze le-a incurajat si a introdus norme noi care sa intareasca puterile presedintelui", a mai spus Tariceanu.

×