x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: O condamnare definitivă a lui Dragnea ar avea un efect extrem de pervers

Tăriceanu: O condamnare definitivă a lui Dragnea ar avea un efect extrem de pervers

18 Oct 2015   •   15:00
Tăriceanu: O condamnare definitivă a lui Dragnea ar avea un efect extrem de pervers
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susţine că acţiunile în justiţie intentate preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi premierului Victor Ponta sunt politice şi începute din interese partizane.

"Cred că acţiunile care sunt intentate în momentul de faţă atât lui Liviu Dragnea, cât şi lui Victor Ponta sunt mai degrabă acţiuni politice şi ele sunt pornite din interese partizane. Constat că avem în continuare instituţii unde funcţionează relicvele partizane ale fostului preşedinte. Vreau să vă atrag atenţia că o condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea va avea un efect politic extrem de pervers, pentru că ar alimenta în mod nejustificat teza băsistă potrivit căreia cifra de 7,4 milioane de români care l-au demis pe Băsescu la referendum nu ar corespunde realităţii. Cred că o condamnare a actualului prim-ministru ne-ar duce în situaţia unică în care un Guvern legitim ales, validat de Parlament, ar ajunge să fie răsturnat de instituţii din afara cadrului democratic", a spus Tăriceanu la Congresul extraordinar al PSD.

El a afirmat că fostul preşedinte Traian Băsescu, membrii familiei sale şi "camarila" sa sunt "ocoliţi cu multă grijă în actul de justiţie".

"Dosarele care privesc echipa fostului preşedinte au stat ani de zile şi stau în continuare nelucrate în sertare", a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE a spus şi că Inspecţia Judiciară a CSM încearcă să cenzureze declaraţiile unor politicieni, dar nu reacţionează când procurorul-şef al DNA critică hotărâri definitive ale instanţelor judecătoreşti şi nu se sesizează când SRI anunţă că se implică în actul de justiţie.

El a mai susţinut că în timp ce Opoziţia este mai preocupată cum să pună mâna pe guvernare, Puterea este preocupată de guvernare.

"Liviu, vei avea în ALDE un partener pentru proiectul de ţară pe care l-ai evocat. Vreau să reuşim să punem în aplicare un vis (...), să facem din România a şaptea putere economică a Europei", i-a transmis Tăriceanu lui Dragnea, validat duminică preşedinte al PSD.

Sursa: Agerpres

×