x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Pro România propune redeschiderea tuturor afacerilor, cu testarea permanentă a celor care lucrează

Tăriceanu: Pro România propune redeschiderea tuturor afacerilor, cu testarea permanentă a celor care lucrează

24 Oct 2020   •   16:36
Tăriceanu: Pro România propune redeschiderea tuturor afacerilor, cu testarea permanentă a celor care lucrează
Sursa foto: Lucian Alecu

Călin Popescu Tăriceanu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că în programul anticriză al Pro România este propusă redeschiderea tuturor afacerilor, cu testarea permanentă a celor care lucrează.

 

Călin Popescu Tăriceanu susține, într-o postare făcută sâmbătă pe Facebook, că sumele alocate în programul de granturi al Guvernului s-au epuizat în primele șase minute.

„Vorbesc cu mulți oameni din HoReCa. Aceștia sunt la capătul puterilor și odată cu ei și un segment economic care dă de mâncare la sute de mii de români. Este o tragedie, iar măsurile pe care le ia guvernul PNL sunt doar de fațadă, mai degrabă pentru a păcăli românii că fac ceva decât pentru a da o reală mână de ajutor. Cazul IMM INVEST îl știți. Astăzi vă spun despre mult lăudatul program de GRANT-uri. Guvernul a alocat 350.000.000 euro care ar trebui să ajute cele 20.000 de firme din HoReCa. Suma s-a cheltuit în primele 6 minute de la începerea înscrierii și de ea au beneficiat cei care au fost cei mai rapizi, adică 6.000 de firme! Ce o să se întâmple cu celelalte 14.000 de companii, doar Dumnezeu știe!”, a scris Tăriceanu pe rețeaua de socilizare.

Acesta susține că restricțiile impuse de Guvern afectează în totalitate companiile mici și crede că soluția închiderii afacerilor ar trebui să fie o excepție, nu o regulă.

„Și știți ce mă mai pune pe gânduri? Toate restricțiile acestea pe care guvernul PNL le impune mediului de afaceri afectează aproape în totalitate companiile mici. Mici cafenele, restaurante, făbricuțe etc. Toate cu proprietari români. Oare în marile lanțuri de magazine nu circulă virusul? Oare nu putem lua aceleași măsuri de siguranță și în micile restaurante sau cafenele pentru a le ține deschise și a nu lăsa oamenii pe drumuri în prag de iarnă? Noi, la Pro România, am hotărât ca în programul anticriză să propunem deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecție, cu testare permanentă a celor care lucrează acolo. Soluția închiderii este o excepție nu o regulă și se aplică doar acolo unde se dezvoltă focare!”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

 

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu