x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu propune Guvernului să preia un proiect referitor la anularea amenzilor date în perioada stării de urgență

Tăriceanu propune Guvernului să preia un proiect referitor la anularea amenzilor date în perioada stării de urgență

12 Mai 2020   •   11:47
Tăriceanu propune Guvernului să preia un proiect referitor la anularea amenzilor date în perioada stării de urgență

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, propune, marți, în cadrul unei postări pe contul său de Facebook, ca proiectul unor parlamentari ALDE, PSD și Pro România, referitor la anularea amenzilor date în perioada stării de urgență, în baza ordonanțelor militare, să fie preluat de Guvern.

„Cei care am făcut acest proiect de lege ne-am bucura dacă el ar fi preluat de către Guvern și transformat într-o Ordonanță de Urgență care să pună capăt acestei teme, pentru a ne reîntoarce la ce e important: revenirea la viață!”, a scris Tăriceanu.

Președintele ALDE a precizat că proiectul nu cuprinde anularea amenzilor pentru cei care au fugit din izolare sau din carantină și nici pentru cei care au produs tulburări ale ordinii și liniștii publice.

„Vă închipuiţi ce înseamnă încă 300.000 de procese pe rolul instanţelor? Activitatea, care şi aşa se derula cu greutate, va fi total blocată. Ca să nu mai vorbim de pericolul de a răspândi virusul în momentul în care 300.000 de români vor lua cu asalt instanţele. Facem dreptate românilor care au fost amendaţi în mod abuziv! Valoarea amenzilor date în România este probabil cea mai mare din lume. Cine s-a gândit ca un pensionar care are 1.000 lei pe lună pensie trebuie să plătească 5.000 de lei amenda doar pentru că nu s-a putut încadra în cele 2 ore în care avea dreptul să iasă din casă, înseamnă că nu era cu toate ţiglele pe casă!", a mai scris Tăriceanu.

ELIMINĂM ABUZURILE GUVERNULUI PNL Decizia CCR a desființat amenzile abuzive aplicate românilor. În consecință, pentru a...

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Luni, 11 mai 2020

×