x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Se pare că preşedintele are un plan care să ducă la schimbarea Guvernului

Tăriceanu: Se pare că preşedintele are un plan care să ducă la schimbarea Guvernului

04 Feb 2017   •   23:02
Tăriceanu: Se pare că preşedintele are un plan care să ducă la schimbarea Guvernului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că şeful statului ar putea avea "un plan care să ducă la schimbarea Guvernului".

"Se pare că discuţia pe care am avut-o cu preşedintele, imediat după alegeri, nu era un simplu bluf. Se pare că are un plan care să ducă la schimbarea Guvernului şi la instalarea guvernului lui, aşa cum a făcut şi în 2015, după accidentul de la Colectiv. Şi acest lucru e foarte grav pentru că preşedintele trebuie să respecte ordinea constituţională, trebuie să respecte rezultatul alegerilor, chit că îi convin sau nu îi convin, trebuie să respecte voinţa cetăţenilor", a afirmat Tăriceanu, sâmbătă seară, la România TV.

El a subliniat că principalul rol pe care un preşedinte îl are este "acela de a respecta legalitatea şi Constituţia".

"Dacă nu respectă principiile democratice, sigur că orice preşedinte se descalifică, chiar dacă pe moment poate profită de tulburarea, de neliniştea de enervarea oamenilor, a unei părţi din public. (...) Preşedintele vrea să profite de această situaţie şi cred că, dacă nu va da un mesaj şi el în sensul de a arăta că este momentul să punem punct acestei tulburări care afectează România şi mai ales marile oraşe de câteva zile, face o greşeală mare", a adăugat Tăriceanu.  www.agerpres.ro

×