x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Sunt gata să mă prezint în faţa colegilor, nu beneficiez de efectul prescripţiei

Tăriceanu: Sunt gata să mă prezint în faţa colegilor, nu beneficiez de efectul prescripţiei

10 Dec 2018   •   17:35
Tăriceanu: Sunt gata să mă prezint în faţa colegilor, nu beneficiez de efectul prescripţiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că este gata să îşi prezinte punctul de vedere în plenul Camerei superioare a Parlamentului cu privire la începerea sau nu a urmăririi sale penale, el menţionând că nu beneficiază de prescrierea faptelor din dosarul său penal şi, ca atare, nu este avantajat de prelungirea termenului pe care l-a dat Comisia juridică în acest caz.

"Sunt gata să mă prezint şi să înfăţişez colegilor care este punctul meu de vedere în legătură cu această situaţie. Mă refer la decizia pe care trebuie să o ia Senatul cu privire la începerea sau neînceperea urmăririi penale. Consider că pot să o fac şi astăzi, să fiu prezent şi astăzi la această dezbatere (în plenul Senatului - n.r.) (...) Dacă cei din Opoziţie ar face un minim efort să citească referatul întocmit de procurori, ar constata că acolo procurorii consideră că termenul de prescripţie nu funcţionează, deci nu beneficiez de efectul prescripţiei. În concluzie, nu mă avantajează (prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în Comisia juridică - n.r.)", a precizat Tăriceanu, răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a adăugat că nu a dorit să participe la şedinţa Biroului permanent de luni, unde s-a luat hotărârea să se permită accesul tuturor senatorilor, nu numai al membrilor Comisiei juridice, la documentele din dosar, pentru a nu se crea impresia că aceste demersuri au fost influenţate de el.

"E un lucru foarte bun cred, nu am nimic de obiectat, dar nu vreau să se înţeleagă în vreun fel că aceste demersuri ar fi fost inspirate sau influenţate de mine. De aceea am hotărât astăzi să nu particip la şedinţa Biroului permanent, unde în final au luat hotărârea de a prelungi termenul de depunere a raportului cu zece zile. Am fost informat ulterior şi de îndată ce Biroul permanent hotărăşte punerea pe ordinea de zi a plenului Senatului sunt gata să mă prezint şi să înfăţişez colegilor mei care este punctul meu de vedere în legătură cu această situaţie. Mă refer la decizia pe care trebuie să o ia Senatul cu privire la începerea sau neînceperea urmăririi penale", a subliniat Tăriceanu.

Luni, membrii Biroului permanent al Senatului au decis prelungirea cu zece zile a termenului pentru întocmirea raportului de către senatorii jurişti în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva preşedintelui forului, Călin Popescu-Tăriceanu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu