x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Visul meu este că România trebuie să ajungă a şaptea putere economică din Europa

Tăriceanu: Visul meu este că România trebuie să ajungă a şaptea putere economică din Europa

de Agerpres    |    15 Mai 2014   •   18:02
Tăriceanu: Visul meu este că România trebuie să ajungă a şaptea putere economică din Europa

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că un nou proiect naţional trebuie să aibă preponderenţă economică, iar visul său este ca România să ajungă a şaptea putere economică din Europa.

"Ştiţi că există o melodie intitulată 'I had a dream', 'Am avut un vis'. Eu am avut un vis şi visul este că România trebuie să ajungă a şaptea putere economică (din Europa - n.r.). A ajunge a şaptea putere economică nu ar fi un supraefort omenesc. Nu ar însemna decât să punem în acord potenţialul cu realizările. Dacă nu o să avem un proiect naţional şi dacă acest proiect naţional nu o să aibă un obiectiv ambiţios atunci o să rămânem cum suntem şi astăzi", a spus Tăriceanu în cadrul conferinţei "România 2014-2020. Strategii de dezvoltare".

Potrivit acestuia, un nou proiect naţional trebuie să aibă preponderenţă economică.

"Din punct de vedere economic obiectivul României trebuie să fie convergenţa. Acest obiectiv implică competitivitatea deoarece în contextul intrării în zona euro elementul cel mai sensibil va fi stabilirea parităţii euro-leu realizată după negocierea a cărui bază va fi competitivitatea economică. Chiar dacă anul acesta România va realiza toţi indicatorii convergenţei nominale, convergenţa reală rămâne încă o problemă de rezolvat", a mai spus preşedintele Senatului.

×