x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tătaru, despre raportarea greșită a morților COVID: La supărare putem spune multe

Tătaru, despre raportarea greșită a morților COVID: La supărare putem spune multe

17 Apr 2021   •   17:12
Tătaru, despre raportarea greșită a morților COVID: La supărare putem spune multe

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că platforma CoronaForms dă cu exactitate numărul deceselor de COVID-19 și cauza lor, referindu-se la declarațiile lui Vlad Voiculescu, privind raportarea greșită. Tătaru a precizat că „la supărare spunem multe”.

Întrebat, sâmbătă, la Digi 24, cât afectează criza politică imunizarea, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, în guvernul liberal condus de Ludovic Orban, a spus că afectează cu atât mai mult cu cât se creează neîncredere în populație.

„Afectează și afectează în condițiile în care venit cu diverse informații pe piață, cu anumite lucruri care pot crea neîncredere în populație. Eu spuneam anul trecut că trebuie să rămânem, în criza sanitară, profesioniști. Și trebuie să rămânem statutari unor idei în care pacientul contează populația contează, sănătatea contează. Cred că mai avem jumătate de an în care toți trebuie să punem umărul să ieșim din această criză sanitară și apoi putem să facem și politică”, a spus Tătaru.

El exclude existența unei raportări eronate în ceea ce privește morții de COVID-19, pentru că în platforma CoronaForms cei decedați sunt trecuți cu CNP.

„Cred că la supărare putem spune multe. Ce pot să spun... că acele raportări – CoronaForms – reprezintă efortul mai multor categorii din servicul medical – INSP, spitale, DSP, serviciu de comunicare din fiecare unitate medicală în parte. Toți au contribuit la acel raport, în CoronaForms, platforma pe care am introdu-o anul trecut, prin octombrie. Sunt puși nominal, fiecare decedat cu cod numeric personal, cu nume, cu boala pe care a avut-o sau cu comorbiditatea pe care a avut-o, care a dus la deces. Evaluarea DSP-ului este cea care pune de final numărul deceselor și la fiecare pacient cauza decesului”, a spus Tătaru.

Fostul ministru crede că dacă cineva se ia doar după o raportare statistică, de exemplu că într-un județ au fost un număr de decese, este cea mai mare greșeală. „CoronaForms rămâne platforma care dă cu exactitate numărul de cazuri și cauza decesului”, a mai declarat fostul ministru al Sănătății.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nelu tataru Covid-19 raportare morti