x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tatiana Croitoru l-a dat in judecata pe Vanghelie

Tatiana Croitoru l-a dat in judecata pe Vanghelie

20 Mai 2004   •   00:00

Candidatul PUR la Primaria Sectorului 5, Tatiana Croitoru, a depus ieri plangere penala la Sectia 17 Politie sI a depus dosar penal la judecatoria sectorului impotriva lui Marian Vanghelie, care a amenintat-o cu moartea luni seara dupa o emisiune televizata pe teme electorale.

Daca va castiga procesul, candidata PUR va dona suma solicitata pentru daune morale saracilor din Sectorul 5. „Am intrat in politica recent si am facut-o cu increderea ca pot face ceva pentru cetatenii acestui oras. Crezurile de care nu ma voi desparti niciodata sunt libertatea de expresie, egalitatea in drepturi, participarea la viata politica fara restrictii. Pentru ca nu a fost in stare sa-mi raspunda la nici o intrebare, domnul Vanghelie a trecut la amenintari", a declarat Tatiana Croitoru.

APEL. Candidata PUR a lansat un apel societatii civile, tuturor partidelor politice la solidaritate, fara conditii, in apararea drepturilor fundamentale ale omului. „Solicit PSD sa se delimiteze de candidatii si membri sai care atenteaza la valorile democratiei, ameninta si fac presiuni pentru a-si intimida adversarii. Libera exprimare a opiniilor publice, transparenta si dialogul civilizat trebuie respectate in competitia electorala de catre toti candidatii, de catre toti sustinatorii acestora. Cei care nu inteleg acest lucru sunt un pericol la adresa democratiei", se arata in apelul Tatianei Croitoru.

REPLICA. Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a dat ieri publicitatii urmatorul comunicat: „In clipa in care iti dai seama ca esti slab si nu reusesti singur ai senzatia ca unindu-te cu altii, poate mai slabi ca tine, vei obtine victoria. Cum in Sectorul 5 nu poate exista decat un singur invingator, cei trei de la PNL-PD, PRM si PUR au facut o alianta inutila. Problemele Sectorului 5 se rezolva muncind si nu prin tribunale".

Mona Nicolici, tinta unui posibil atac

Candidata Sectorului 1, Mona Nicolici, si-a aminitit ca atunci cand a intrat in cursa electorala a fost avertizata ca adversarii politici vor recurge la modalitati obscure si la atacuri murdare pentru castigarea alegerilor. „Am informatii ca foarte curand voi fi tarata intr-o astfel de murdarie care nu are nici o legatura cu realitatea. Cei care vor face asta vor avea insa de suferit. Nu ma sperii de nimeni. Timp de 11 ani nu s-a putut spune nimic rau despre jurnalista Mona Nicolici. Si mie mi-ar fi fost usor sa scot dosare, am preferat sa lupt corect, moral", a spus Nicolici. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic