x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Taxa auto - Plângere împotriva premierului

Taxa auto - Plângere împotriva premierului

05 Mar 2008   •   00:00
Taxa auto - Plângere împotriva premierului

Parlamentarii PD-L au anunţat ieri că vor depune o plângere penală împotriva premierului Tăriceanu, pentru că acesta nu a respectat decizia luată de Parlament prin adoptarea moţiunii simple de anulare a taxei auto, a anunţat liderul deputaţilor PD-L, Cristian Rădulescu.



Parlamentarii PD-L au anunţat ieri că vor depune o plângere penală împotriva premierului Tăriceanu, pentru că acesta nu a respectat decizia luată de Parlament prin adoptarea moţiunii simple de anulare a taxei auto, a anunţat liderul deputaţilor PD-L, Cristian Rădulescu. "Premierul, care nu a catadicsit să pună în aplicare ceea ce presupunea adoptarea moţiunii simple, dă dovadă de abuz în funcţie. Drept pentru care înaintăm o plângere penală împotriva primului-ministru", a anunţat, într-o conferinţă de presă, liderul deputaţilor PD-L, Cristian Rădulescu.


MOTIVE. Semnatarii plângerii consideră că premierul a încălcat articolele 246 şi 248 din Codul Penal, anume abuz în serviciu împotriva intereselor persoanelor şi abuz în serviciu împotriva intereselor publice, întrucât nu a respectat decizia luată de Parlament prin adoptarea moţiunii simple referitoare la taxa auto. Deputatul PD-L Raluca Turcan (foto) a cerut procurorilor să verifice dacă primul-ministru nu se face vinovat şi de infracţiunea de corupţie, fiind preşedintele de onoare al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme. "Această asociaţie, este demonstrat, a avut avantaje financiare în urma aplicării taxei de primă înmatriculare", a spus Turcan. Ea a mai precizat că premierul intră sub incidenţa Legii răspunderii ministeriale, ceea ce presupune că, dacă va fi urmărit penal, preşedintele României are posibilitatea de a-l suspenda. Aflat la Geneva, premierul Tăriceanu a refuzat să comenteze anunţul PD-L, arătând că lansarea noului model Dacia la acest salon este mai importantă pentru România decât acţiunile unor politicieni.

×
Subiecte în articol: politic