x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Team-building în USR: “Singura noastră şansă este să continuăm împreună”

Team-building în USR: “Singura noastră şansă este să continuăm împreună”

de Georgiana Ionita    |    16 Ian 2017   •   11:34
Team-building în USR: “Singura noastră şansă este să continuăm împreună”
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Nicușor Dan și-a anunțat ieri candidatura pentru preşedinţia USR la Congresul din primăvară și a exclus varianta ca partidul să se rupă, dovadă fiind faptul că numărul doi din USR, Clotilde Armand, a participat și ea la Convenţia de la Sibiu. Franţuzoaica declarase săptămâna trecută că Uniunea s-ar putea scinda în două partide mai mici din cauza conflictelor ideologice care macină formaţiunea în interior.
 

Prima adunare a USR după alegerile parlamentare a început vineri seara, într-un restaurant din Sibiu, acolo unde peste 400 de membri ai filialelor din toată ţara s-au reunit pentru a se cunoaşte reciproc şi a sărbători intrarea în Parlament. Team-building-ul USR s-a încheiat ieri cu o ședință în care s-au planificat următoarele mutări din cadrul formațiunii. Nicușor Dan a anunţat la Sibiu că USR va organiza primul congres din istoria partidului la Cluj, în martie sau mai, iar până atunci vor avea lor alegeri interne în toate filialele judeţene. „Vom avea un Congres Naţional fie în martie, fie în mai, cel mai probabil la Cluj-Napoca. Va fi foarte curând, până la finalul lunii vom decide dacă va fi în martie sau în mai Congresul, astfel încât colegii să înceapă pregătirile”, a declarat liderul USR. Nicuşor și-a anunțat totodată şi candidatura la președinția partidului însă a afirmat că nu știe dacă el va fi unicul candidat pentru funcţia supremă în partid. În cursă s-ar putea înscrie şi numărul doi din USR, franţuzoaica Clotilde Armand, deşi partidul a izolat-o în timpul campaniei electorale, iar soţul său a fost exclus din USR în urma unei postări pe Facebook.

 

Singuri împotriva tuturor

Săptămâna trecută, vicepreşedintele USR a făcut o serie de dezvăluiri despre conflictele din interiorul formaţiunii, avansând în premieră ideea ruperii partidului. “În afară de extrema dreaptă, avem la noi tot spectrul (n.r. - politic) şi e greu să găsim o propunere de valoare care să îi împace pe toţi. De asta şi luptele care se văd puţin în exterior. Va trebui să găsim o cale. Fie, cum a anunțat Nicușor Dan, ne vom rupe în USR-dreapta, USR-stânga. Fie va trebui să găsim o propunere convingătoare care să fie acceptată de toţi, ceea ce e foarte dificil”, declarase franţuzoaica într-un interviu pentru ziare.com. La Sibiu, liderii USR au decis însă că lupta cu partidele tradiţionale rămâne pe primul plan, iar Uniunea şi-ar pierde forţa şi credibilitatea dacă s-ar diviza ideologic. "Singura noastră şansă este să continuăm împreună", a fost mesajul de unitate transmis membrilor USR. Nicuşor Dan a anunţat ieri că intenţionează să o dea în judecată pe Alina Mungiu-Pippidi, după ce aceasta a afirmat că că USR ar fi fost ajutat de către SRI.

 

Nicuşor Dan, preşedinte USR: Cred că există o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală. Mi-e teamă că o vom avea. Sper la proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei.

 

Nicuşor Dan şi Clotilde Armand s-ar putea înfrunta pentru şefia USR la Congresul din primăvară

×