x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Telenovela Cioloş-USR: Elefantul l-a izbit cu trompa pe Nicuşor

Telenovela Cioloş-USR: Elefantul l-a izbit cu trompa pe Nicuşor

de Sînziana Duţă    |    24 Mar 2017   •   10:50
Telenovela Cioloş-USR: Elefantul l-a izbit cu trompa pe Nicuşor

Dacian Cioloș a pus capăt telenovelei intrării în USR și i-a transmis lui Nicușor Dan să nu-i mai folosească numele. Fostul premier i-ar fi anunțat pe liderii USR, încă de acum o săptămână, că nu se pune problema unor negocieri, însă acest lucru nu l-a împiedicat pe Nicușor Dan să anunțe că așteaptă un răspuns la invitația trimisă lui Dacian Cioloș prin SMS.

 

Dacian Cioloş l-a lăsat cu ochii în soare pe Nicuşor Dan şi a refuzat tranşant orice asociere cu partidul acestuia. „I-am spus deja domnului Nicuşor Dan de o săptămână că nu se pune problema de negociere a intrării lui Cioloş în USR şi nu asta a fost problema de la început! Ei trebuie să îşi rezolve problemele interne din partid şi ar fi fost bine să nu folosească numele meu”, a transmis fostul premier de la Bruxelles. Răbufnirea lui Cioloş a fost provocată de bâlbâielile şefului USR, potrivit căruia majoritatea useriştilor şi-ar dori transferul fostului premier, însă o minoritate din care face şi el parte se opune. După ce şi-a terminat mandatul la Palatul Victoria, Dacian Cioloş a încercat să intre în politică, negociind atât cu USR, cât şi cu PNL, lucru care l-a deranjat, se pare, teribil pe Nicuşor Dan. Deşi USR a defilat cu numele şi imaginea lui Cioloş în campania electorală pentru parlamentare, liderul USR i-a imputat fostului premier că a negociat prima dată cu liberalii şi s-a apropiat prea mult de liderii PNL. „E de notorietate că s-a dus la PNL înainte să se ducă la USR. Sincer, aş fi preferat ca domnia sa să vină la USR”, a recunoscut Nicuşor. Deputatul a mai spus că transferul lui Cioloş ar transforma USR într-un „partid-remorcă”, ceea ce ar dilua imaginea formaţiunii antisistem, mai ales că majoritatea useriştilor n-ar fi de acord cu unificarea dreptei propusă de fostul premier.

 

Unii încă-l mai aşteaptă în PNL

Fostul premier ar fi intrat în PNL cu condiția să fie ales preşedinte la Congresul din iunie, ceea ce a stârnit tensiuni în rândul liberalilor cu influenţă.

În plus, primarii PNL ar fi extrem de supărați pe Cioloş pentru că nu i-ar fi ajutat în timpul mandatului de premier, iar liderii partidului încă îi mai poartă pică pentru apatia şi duplicitatea din campania electorală. Potrivit unor surse politice, Cioloş ar avea totuşi susținerea bunului său prieten Ilie Bolojan, a edilului Gheorghe Falcă şi a fostului preşedinte PNL, Alina Gorghiu. Recent, şi Raluca Turcan a lăsat întredeschisă uşa negocierilor dintre Cioloş şi liberali.

 

Am văzut că Dacian Cioloş se referă la conceptul mai larg de unificare a dreptei cu scopul de a bate PSD în 2019 şi 2020. În schimb, majoritatea din USR doreşte ca partidul să rămână în linia în care a plecat. Nicuşor Dan, preşedinte USR

 

Caută susținere la Bruxelles

În timp ce Nicuşor Dan vorbea în ţară despre invitația făcută fostului premier, Dacian Cioloş se afla la Bruxelles, acolo unde s-a întâlnit cu importanţi lideri europeni, printre care Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi Joseph Daul, liderul popularilor europeni. Cioloş şi-a făcut timp şi pentru o întâlnire ca între prieteni cu fostul ministru al Justiției Raluca Prună, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu şi fostul său şef de cabinet, Alin Mituța.

 

 

×
Subiecte în articol: dacian ciolos