x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodor Meleşcanu, audiat de Comisiile de apărare şi de Comisia SIE fără majoritatea membrilor, cu uşile închise

Teodor Meleşcanu, audiat de Comisiile de apărare şi de Comisia SIE fără majoritatea membrilor, cu uşile închise

28 Feb 2012   •   08:48
Teodor Meleşcanu, audiat de Comisiile de apărare şi de Comisia SIE fără majoritatea membrilor, cu uşile închise

Candidatul la sefia SIE Teodor Melescanu este audiat, marti, de Comisiile de aparare si control SIE in lipsa majoritatii membrilor fiecarei comisii in parte, din cauza absentei parlamentarilor opozitiei, audierea urmand a se finaliza cu incheierea unui proces verbal ce va fi trimis plenului.

"Din cauza protestului accentuat pe care colegii din opozitie il efectueaza, nu sunt intrunite conditiile articolului 12 in sensul majoritatii fiecarei comisii prezente. Suntem in numar de 18 parlamentari din totalul de 33 al celor trei comisii (doua comisii de aparare din Senat si din Camera si Comisia pentru controlul SIE - n.r.). Avem o majoritate a numarului de parlamentari", a precizat, marti, presedintele Comisiei de aparare din Camera, Costica Canacheu.

El a aratat ca in cazul lui Melescanu se va incheia un proces verbal, asa cum s-a procedat si in ceea ce priveste audierea membrilor Guvernului.

"Ca urmare, pe procedura pe care am avut-o si la audierea membrilor Guvernului, vom intocmi un proces verbal al acestei reuniuni, vom inainta plenului concluziile noastre. Plenul reunit are capacitatea sa decida in legatura cu aceasta nominalizare", a mai spus Canacheu.

Presedintele Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor a facut aceste precizari la inceputul sedintei celor trei comisii pentru audierea candidatului la sefia SIE, la care presa a avut acces. Sedinta comisiilor continua cu usile inchise.

Teodor Melescanu, propus pentru functia de director SIE, este audiat de Comisiile de aparare ale Camerei Deputatilor si Senatului, impreuna cu Comisia parlamentara speciala de supraveghere a activitatii SIE. La ora 13.00 urmeaza sa aiba loc sedinta de plen a Camerei Deputatilor si Senatului, pentru numirea directorului SIE.

×