x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sectorul 1, în Cartea Recordurilor: teren de sport retrocedat. Primăria nu face nimic

Sectorul 1, în Cartea Recordurilor: teren de sport retrocedat. Primăria nu face nimic

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   11:17
Sectorul 1, în Cartea Recordurilor: teren de sport retrocedat. Primăria nu face nimic

Un teren de sport al unei școli din Sectorul 1 a fost retrocedat de 15 ani, iar primăria de sector nu a găsit nici până astăzi o soluție.

Sunt afectați 413 elevi ai Școlii gimnaziale 183, care acum nu mai au nici unde să facă orele de sport, nici curte pentru a ieși în pauze.

Povestea a început în 2008, odată cu retrocedarea terenului, care între timp a ajuns în proprietatea unor dezvoltatori imobliari, care ar vrea să construiască pe el. Din 2014 și până în 2019, terenul a fost închiriat de primărie, pentru 15.800 de euro pe lună, însă apoi s-a renunțat la contract. Abia în 2022 Consiliul Local a aprobat cumpărarea terenului, pentru 9 milioane de lei, dar nici așa nu s-a rezolvat nimic, hotărârea nefiind pusă în practică.

Alexandru Pânișoară, candidatul PUSL la Primăria Sectorului 1, le-a spus consilierilor locali, în cea mai recentă ședință, că rezolvarea problemei este una simplă și la îndemână.

„Clotilde Armand a ținut să lege hotărârea de o decizie a primarului general, deși această situație putea fi evitată. Pentru a nu mai fi tergiversată toată această problemă, am sugerat Consiliului Local ca suma de bani aprobată pentru cumpărarea terenului să fie transferată unei instituții subordonate primăriei, iar achiziția să fie făcută astfel, fără să se aștepte implicarea primarului general”, a spus Alexandru Pânișoară.

Acesta a amintit că în Sectorul 1 există mai multe școli cu probleme imobiliare, așa cum este Școala Herăstrău, dar administrația locală nu pare preocupată de rezolvarea lor.

 

 

×