x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine au fost „teroriștii” de la Revoluția din 1989: „Consecințele au fost deosebit de dramatice pentru poporul român”

Cine au fost „teroriștii” de la Revoluția din 1989: „Consecințele au fost deosebit de dramatice pentru poporul român”

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   16:15
Cine au fost „teroriștii” de la Revoluția din 1989: „Consecințele au  fost deosebit de dramatice pentru poporul român”

Generalul Cătălin Ranco Pițu dezvăluie cine au fost, de fapt, "teroriștii" de la Revoluția din 1989

Procurorul-șef care a semnat rechizitoriul din Dosarul Revoluției, de 3000 de volume, a vorbit la Antena 3 CNN despre probele rămase ascunse timp de 34 de ani în dosarul Revoluţiei dar şi despre "terorişti".

Pe 22 decembrie 1989 au apărut, la TVR, primele avertizări cu privire la prezenţa "teroriştilor". Termenul fusese folosit şi de Nicolae Ceauşescu, cu câteva zile în urmă.

După sfârșitul Revoluţiei oamenii vorbeau de implicarea unor străini în evenimentele care au avut loc.

Conform rechizitoriului din Dosarul Revoluției, "terorişti" străini nu au existat. Dar avertizările publice cu privire la prezenţa lor au creat un efect devastator. După 22 decembrie s-au înregistrat de 7 ori mai multe victime.

Teroriştii de la Revoluţie NU au existat, spune generalul Cătălin Ranco Pițu

"Cea mai mare minciună din timpul Revoluției, cea mai mare dezinformare, inducere în eroare, a fost cea cu privire la existența securist-teroriștilor. Aceștia nu au existat. A fost o minciună în urma căreia au rezultat 850 de morți și aproximativ 3500 de răniți. 

Consecințele acestei induceri în eroare au fost deosebit de dramatice pentru poporul român", a spus generalul Cătălin Ranco Pițu, la Antena 3 CNN. 

"Începând cu ziua de 22 decembrie, zeci de mii de civili s-au înarmat cu arme din depozitele Gărzilor Patriotice, arme militare de foc sau arme primite chiar de la unitățile militare pe bază de buletin de identitate, astfel încât pe lângă numeroasele forțe militare aduse în mod inutil în marile orașe, s-au intercalat printre aceste forțe zeci de mii de civili înarmați care, conform descrierilor, semănau foarte bine cu teroriștii. Pentru că erau îmbrăcați în civil, trăgeau din orice poziție, omorau copii, bătrâni, femei, omorau la modul absolut pe oricine, oriunde.

Au fost zeci de situații de foc fratricid, cu consecințe dramatice, mai ales pe timp de noapte, când orice purtător de armă, fie că era militar, fie că era civil a fost confundat cu securist-teroristul", a mai spus Cătălin Ranco Pițu, procurorul-șef care a semnat rechizitoriul din Dosarul Revoluției.

×