x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Timis - Alianta si-a facut cartile

Timis - Alianta si-a facut cartile

11 Mar 2005   •   00:00

Nici nu s-a racit bine "trupul neinsufletit" al PSD, ca membrii Aliantei DA Timis au si inceput lupta pentru ciolan. O batalie pe viata si pe moarte, in care toata lumea a folosit cele mai vechi arme: pila, cunostinta si relatia!

VIZIUNE COMUNA. Dupa variantele total neinspirate, care au rasuflat in mass-media si au atras dupa sine sanctiuni drastice de la centru, ieri dupa-amiaza, intr-o sedinta secreta, filiale timisene ale PD, PNL, UDMR si PUR au reusit sa ajunga la un numitor comun, in ceea ce priveste identitatea noilor sefi ai institutiilor descentralizate banatene. Lista primilor 17 nominalizati urmeaza sa fie comunicata ministerelor de resort pana astazi. In premiera, Jurnalul National va prezinta cu cine vor defila timisorenii in urmatorii patru ani.

Coalitia din Timis a decis sa acorde functia de director la Inspectoratul de Munca Cameliei Corescu (PD). Compartimentul de Inspectie Terioriala de Resurse Minerale ii va reveni lui Simion Mosiu (PD). Pentru Directia de Agricultura si Dezvoltare Rurala, aliatii au decis ca omul mai potrivit pentru acest post este Paul Parsan. Inspectoratul de Constructii si Aeroportul International Timisoara au fost castigate de PUR, care le va da pe mana inginerului Simion Masu si lui Dan Idolu. La Oficiul pentru Protectia Consumatorului va veni Lelica Crisan, actualmente consilier local PD. Acelasi partid va lua si Directia Sanitara Timis, prin dr. Horia Vermesan. PNL Timis a mai prins Directia Apelor, nominalizandu-l pe Bogdan Achimescu, RAR - Dan Tulvan, Directia Silvica - Florian Borlea si Autoritatea Rutiera - Sorin Supuran. Din partea PD au mai fost nominalizati pentru Agentia de Protectie a Mediului, Gabriela Lambrino, si ADS Timis, Gavril Mihaila.

SERTARE CU SURPRIZE. Pentru functiile de top, coalitia din Timis n-a dat un verdict clar. La Directia de Finante Timis au ramas in cursa Dumitru Popovici PNL si Octavian Cret PD. La Politie, demisionarul Dorel Andras, ar putea fi inlocuit de comisarul Eugen Costoia - propus de PNL sau comisarul Stefan Florea - favoritul PD. Pentru Directia Vamala, cel mai vehiculat nume este cel al vamesului Gabriel Moldovan, actualmente sef al Vamii Timisoara. Toti nominalizatii la "titluri" au cel putin cate o ruda, cunostinta sau relatie in actuala coalitie guvernamentala. (Tiberiu Kiss)

×
Subiecte în articol: politic timiş