x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tokes: Partidele româneşti nu au oferte serioase pentru maghiarii din România

Tokes: Partidele româneşti nu au oferte serioase pentru maghiarii din România

03 Iun 2009   •   00:00
Tokes: Partidele româneşti nu au oferte serioase pentru maghiarii din România

Episcopul reformat Laszlo Tokes, candidat la alegerile europarlamentare din partea UDMR, afirmă că formaţiunea pe care o reprezintă ar trebui votată 'pentru că celelalte partide sau candidaţi nu au oferte serioase şi profunde pe termen lung pentru maghiarii din România în a-şi construi viitorul ca şi comunitate în patria noastră comună'.

Într-un interviu acordat Agerpres, primul candidat al UDMR pe 'lista solidarităţii maghiare' pentru alegerile europarlamentare afirmă că dezinteresul general faţă de alegerile europarlamentare 'este amplificat şi de incapacitatea partidelor şi a politicienilor din România de a se conecta la agenda europeană'.

Episcopul Tokes susţine că maghiarii au dreptul de a-şi reprezenta 'valorile şi interesele prin oamenii aleşi de comunitate atât la Bucureşti, cât şi la Bruxelles'.

Tokes a afirmat, în altă ordine de idei, că, deşi a ajuns în Parlamentul European la alegerile din 2007 pe liste separate de cele ale UDMR, în problemele esenţiale a putut colabora cu reprezentanţii acestei formaţiuni.

Candidatul UDMR la PE a afirmat, de asemenea, că europarlamentarii români sunt în general 'apreciaţi pentru activismul lor'.

'Dar excesul de zel de care au dat dovadă în a demonstra că nu există probleme în România privind asigurarea drepturilor minorităţilor naţionale nu a dat bine. Nici agresivitatea colegilor români din grupul parlamentar al PPE în a impiedica primirea mea în acest grup nu a servit unei imagini pozitive a politicii româneşti', a adăugat episcopul Laszlo Tokes. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic