x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac: PMP invită partidele din Opoziţie să voteze proiectul privind 2 tururi de scrutin pentru primari

Tomac: PMP invită partidele din Opoziţie să voteze proiectul privind 2 tururi de scrutin pentru primari

29 Aug 2019   •   19:15
Tomac: PMP invită partidele din Opoziţie să voteze proiectul privind 2 tururi de scrutin pentru primari

PMP va testa seriozitatea cu care abordează partidele din Opoziţie moţiunea de cenzură şi va invita PNL, USR, UDMR, Pro România şi ALDE să voteze, în prima zi de sesiune parlamentară, în favoarea proiectului de lege privind revenirea la două tururi de scrutin la alegerea primarilor, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac, la Piteşti.

"Zilele sunt numărate pentru acest guvern. Se dezbate foarte mult chestiunea legată de moţiunea de cenzură. PMP va testa seriozitatea cu care abordează partidele pretins de Opoziţie temele care sunt majore pentru toată societatea şi vom invita chiar în prima zi de sesiune parlamentară pe toate partidele de Opoziţie, PNL, USR, UDMR, chiar şi coaliţia nou creată care susţine un actor, Pro România şi ALDE. Vom testa seriozitatea prin invitarea acestor partide de a da un vot pentru proiectul de lege privind revenirea la două tururi la alegerea primarilor, proiect pe care partidul nostru l-a promovat şi a fost adoptat în Senat", a afirmat Tomac într-o conferinţă de presă.

El a spus că dacă acest proiect de lege va trece, se poate discuta şi de un angajament al partidelor de Opoziţie împotriva PSD şi de succesul unei moţiuni de cenzură.

"Dacă acest proiect de lege va trece, în mod firesc, vom putea discuta despre un angajament solemn al partidelor de Opoziţie împotriva PSD şi despre nevoia de a avea un succes real privind iniţierea unei moţiuni de cenzură. Deci, PMP va face acest demers chiar din prima azi, aşa vom şti exact dacă adeziunea celor doi este reală sau e doar un joc de imagine", a adăugat Tomac.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tomac pmp