x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tony Bair a venit în România, la invitaţia PSD. Ponta, după întâlnire: „Mi-a reamintit că nu e loc de populisme şi promisiuni pe care să nu le poţi ţine apoi”

Tony Bair a venit în România, la invitaţia PSD. Ponta, după întâlnire: „Mi-a reamintit că nu e loc de populisme şi promisiuni pe care să nu le poţi ţine apoi”

26 Mar 2012   •   17:56
Tony Bair a venit în România, la invitaţia PSD. Ponta, după întâlnire: „Mi-a reamintit că nu e loc de populisme şi promisiuni pe care să nu le poţi ţine apoi”

Victor Ponta s-a declarat foarte impresionat de intalnirea cu fostul premier britanic, Tony Blair, care a ajuns astazi in Romania, la invitatia liderului PSD. Ponta a povestit ca Blair i-a dat cateva sfaturi despre cum sa abordeze problemele economice in an electoral.

"Am fost foarte impresionat. Pentru orice lider social-democrat, o intalnire cu Tony Blair, care a condus 10 ani guvernul laburist, e o ocazie extraordinara. Am vorbit nu atat despre situatia interna, cat ce se intampla la nivel european. Am discutat despre posibilele intrebari pe care le va primi in cursul conferintei de azi. Am primit si niste sfaturi. M-a incurajat in ideea de a pastra, in acest an, in batalia electorala, apoi cu atit mai mult la putere, un discurs pe teme economice extrem de pragmatic si serios. Mi-a reamintit ca in zona economica de creare de locuri de munca nu e loc de populisme si promisiuni pe care sa nu le poti tine apoi. Mi-a confirmat, fara sa stie toate detaliile, ca incercarea mea de a arata un program foarte coerent in ultimul timp e o alegere buna", a declarat Victor Ponta.

Co-presedintele USL i-a povestiti lui Tony Blair si despre "gluma" facuta de presedintele Traian Basescu referitoare la oferta postului de premier.

Potrivit lui Ponta, oficialul britanic nu a crezut o astfel de gluma, pentru ca "e greu pentru cineva care a fost premier timp de zece ani sa ia in serios o astfel de ironie".

"I-am povestit si episodul pur romanesc cu nominalizarea pentru postul de prim-ministru si nu sunt sigur ca a inteles. Nu sunt convins ca cineva care nu traieste in Romania si care a ocupat zece ani aceasta functie poate lua in serios o astfel de gluma", a spus presedintele PSD.


Tony Blair s-a intalnit, astazi, la Palatul Victoria si cu primul-ministru Mihai Razvan Ungureanu. Oficialul britanic a declarat ca, in 1999, cand a sustinut, la Bucuresti, in fata Parlamentului, aderarea Romaniei la UE, procesul de integrare parea multora greu de realizat sau chiar improbabil.

Blair si-a reamintit de discursul din Parlament si a spus ca, in acea perioada, aderarea Romaniei la UE parea ca va mai dura. "Imi amintesc de acel discurs si de faptul ca vorbeam de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, care la acel moment parea un obiectiv irealizabil", i-a spus Blair lui Ungureanu.

In mai 1999, Tony Blair, atunci prim-ministru al Marii Britanii, a afirmat, in Parlamentul de la Bucuresti, ca Marea Britanie sustine invitarea Romaniei sa inceapa negocierile de aderare la UE, iar la finalul acelui an Romania a fost invitata oficial sa inceapa aceste negocieri, pentru ca in 2007 sa adere la Uniunea Europeana.

×