x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, dezlănţuit împotriva premierului: Ponta e profund corupt. Vrea să fure bani pentru campanie sub semnătura mea

Băsescu, dezlănţuit împotriva premierului: Ponta e profund corupt. Vrea să fure bani pentru campanie sub semnătura mea

05 Dec 2013   •   18:42
Băsescu, dezlănţuit împotriva premierului: Ponta e profund corupt. Vrea să fure bani pentru campanie sub semnătura mea

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat într-un discurs la Palatul Cotroceni că premierul Victor Ponta ar fi vrut să deturneze banii veniţi din acciza la carburanţi pentru campania electorală a USL, motiv pentru care a refuzat să semneze memorandumul cu FMI, care prevedea introducerea accizei şi pentru care va trimite înapoi proiectul de buget.

Iată mai jos principalele declaraţii ale preşedintelui:

* Înţeleg că de aseară propaganda USL-ului mă întreabă când promulg bugetul. Vreau să vă spun că bugetul nu este sosit, nu e în regim de urgenţă, ar putea să sosească luni, 9 decembrie, la Cotroceni şi va fi supus unui proces de analiză. Dacă era în regim de urgenţă sosea sâmbătă şi oricum rămânea la portar. Data până la care pot să-l consult este 29 decembrie. Ce vă pot spune cu certitudine e că voi promulga imediat bugetul asigurărilor sociale, pentru că nu am nicio obiecţie. Aici prevederile sunt rezonabile, nu ca la Ministerul Dezvoltării.

* A doua observaţie pe care vreau să o fac e legată de şantaj. Domnul premier Victor Ponta şi cei cu care s-a înţeles - tata socru (Ilie Sârbu n.r), gândesc că pot utiliza comisiile de la Senat şi a Camerelor reunite, care analizează cum a cumpărat fiica mea pământ, ca să mă impresioneze. Îl asigur că voi fi solidar cu fiica mea atât timp cât acest şef de partid utilizează Parlamentul ca pe o măciucă într-o bătălie politică pe care n-are cum să o câştige. Eu ştiu că fiica mea a cumpărat cinstit acest teren şi orice ar scormoni nu poate găsi nimic ilegal legat de fiica mea sau de mine. Nici trafic de influenţă, nici pământ luat de la un mort, nimic din ce zicea tata socru despre mine zilele acestea. Nu eu am fost cu Adrian Năstase la vânătoare şi se vede că incidentul pe care l-a avut are urmări evidente... De astfel de comisii se tem hoţii. Eu nu mă tem, le privesc cu condescendenţă.

* Victor Ponta încearcă să-şi ascundă propria corupţie sub aceste acuzaţii gratuite pe care mi le aduce. Este un prim-ministru profund corupt care încearcă să-şi ascundă hoţia sub acte normative. A încercat să facă să dispară 380 de milioane de dolari pe care ni-i datora Rompetrolul ascunzându-se sub o lege, din nefericire pentru el, declarată neconsitutuţională. Victor Ponta a luat 2.800 de hectare de pământ de la Academia Agricolă şi le-a transferat la Consiliul Judeţean Brăila, unde băieţii s-au şi apucat să le scoată la licitaţie. Când băieţii au aflat că mă interesez cum decurge licitaţia de arendă, au renunţat şi au anunţat că timp de un an dau înapoi terenul. Un an pentru că atât mai am eu mandat.

* Victor Ponta e profund corupt pentru că îi facilitează lui Ghiţă, proprietarul RTV, foarte multe contracte. Protejatul lui este principalul jucător când e vorba de proiecte IT.

* Acciza la carburanţi este motivul pentru care voi trimite bugetul de stat înapoi. Victor Ponta, laş ca întotdeauna, voia să-şi ascundă furtul pentru partid, ca să aibă bani de campanie electorală, acoperindu-l cu semnătura mea către Fond. Le spun astăzi să înceteze cu minciuna, n-au nicio obligaţie să introducă această taxă. Era o obligaţie dacă eu semnam memorandumul. Guvernul e disperat să introducă această acciză pentru a dirija bani la ministerul lui Dragnea pentru a fi utilizaţi campaniile electorale de la europarlamentare şi prezidenţiale. Îmi pare rău că liberalii intră în acest joc. Dar în viaţă şi slăbiciunile se plătesc, nu doar hoţia. Se plătesc moral.

* Despre programul de autostrăzi... Trebuie să vă spun că o lipsă de respect pentru populaţie dar şi pentru interesele României mai mare decât asta n-am văzut. România se poate lega de Europa şi de ţările din jurul ei prin cele trei coridoare. Să vii să inovezi alte priorităţi decât acestea este o iresponsabilitate. Dacă Ponta va continua să promoveze acest proiect nu-i voi da niciun sprijin la Bruxeles pentru a fi aprobat. Oamenii aceştia nu gândesc foarte mult şi mă îngrijorează acest lucru. 

×
Subiecte în articol: traian basescu buget 2014