x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: Aştept ca cei din generaţia mea de oameni politici şi chiar mai vechi să predea ştafeta

Traian Băsescu: Aştept ca cei din generaţia mea de oameni politici şi chiar mai vechi să predea ştafeta

09 Feb 2012   •   12:10
Traian Băsescu: Aştept ca cei din generaţia mea de oameni politici şi chiar mai vechi să predea ştafeta

Dupa depunerea juramantului de catre premierul Ungureanu si echipa acestuia, presedintele a rostit un discurs care s-a dorit "continuarea nerostita a discursului din 25 ianuarie, din motive de interes national".

"Multumesc lui Emil Boc si echipei lui, oameni politici care si-au asumat responsabilitatea trecerii Romaniei prin criza. Au adus Romania in conditia de stabilitate economica si financiara si au deshis perspectiva unei cresteri, chiar daca nu foarte rapida.

Daca peste cateva zile vom afla ca Romania a avut o crestere de 2,5 la suta, asta se va datora premierului Boc si echipei sale.

Au avut ca prioritate si modernizarea statului roman.

Legea Sanatatii ramane o sarcina pentru viitor, sper eu apropiat.

Niciun alt guvern nu a mai fost preocupat de modernizarea statului, care era functional prin institutiile care existau si in decembrie 1989.

Vreau sa spun public ca toti au stiut ca masurile anticriza nu aduc glorie. Taierile de salarii si cresterea TVA erau masuri necesare dar de pe urmna carora nu aveau nimic de castigat ca oameni politici. Au rezolvat problemele de fond ale Romaniei intr-o perioada dificila.

Avem un guvern nou. Felicitari pentru investitura de astazi. Premierul care pleaca si cel care vin fac parte din aceesi generatie. Ii multumesc inca o data lui Boc pentru ca vine un guvern in care ministrii PDL aveau la Revolutie varste intre 11 si 25 de ani.

Voi acorda tot sprijinul guvernului Ungureanu. Experienta oamenilor de la putere va fi de mare ajutor. Astept mai multa rigoare, mai ales in comunicare, pe site-urile ministerelor sa apara fiecare leu cheltuit.

Daca dupa primul trimestru, economia ne va permite, vom incerca sa multumim asteptarile oamenilor. Dar Romania nu mai trebuie sa imprumute bani. Pana cand nu vom rezolva problema deficitului structural de la pensii, 3,6 miliarde de euro, trebuie sa incerca, sa nu ne mai imprrumutam.

Legea Sanatatii si cea a reorganizarii administrative trebuie sa reprezinte niste prioritati.

Astept ca cei din generatia mea de oameni politici si chiar mai vechi sa inteleaga ca a venit timpul sa predea stafeta generatiei care la Revolutie nu era majora.

In ziua de azi, cel mai folosit apel este cel care se leaga de popor. Toti politicienii vorbesc in numele poporului. Tot ce le trece prin cap, cer in numele poporului.

Pentru un minim respect pentru poporul in numele caruia vorbesc, trebuie sa astepte alegerile din noiembrie. Nu pot observa demagogia celor care uita de un vot dat de popor in privinta numarului de politicieni, dar cheama poporul la urne mai repede.

Mai spun public ca numele viitorului prim-ministru fusese discutat de foarte mult timp si era cunoscut de mine si de Boc.

-----------------

In prezenta presedintelui Senatului, Vasile Blaga, celui al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si a sefului Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, membrii cabinetului Ungureanu au depus juramantul, joi seara, la Palatul Cotroceni.


Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost investit de Parlament, prin votul exprimat astazi, fiind inregistrate 237 de voturi "pentru" si doua voturi "impotriva". Pentru investirea Guvernului erau necesare 232 de voturi favorabile.

Cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu ii are in componenta pe:

- Vice prim-ministrul propus, Marko Bela (UDMR)
- Cristian Petrescu, ministrul PDL propus al Dezvoltarii Regionale si al Turismului
- Alexandru Nazare, ministrul PDL propus al Transporturilor si Infrastructurii
- Stelian Fuia, ministrul PDL propus al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
- Serban Razvan Mustea, ministrul PDL propus al Comunicatiilor si al Societatii Informationale
- Lucian Nicolae Bode, ministrul PDL propus al Economiei, Comertului si al Mediului de Afaceri
- Gabriel Berca, ministrul PDL propus al Administratiei si Internelor
- Bogdan Dragoi, ministrul PDL propus al Finantelor Publice
- Catalin Ovidiu Baba, ministrul PDL propus al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
- Claudia Boghicevici, ministrul PDL propus al Muncii, Familiei si al Protectiei Sociale
- Cristian Diaconescu, ministrul UNPR propus al Afacerilor Externe
- Gabriel Oprea, ministrul UNPR propus al Apararii Nationale
- Ladislau Ritli, ministrul UDMR propus al Sanatatii
- Kelemen Hunor, ministrul UDMR propus al Culturii si Patrimoniului National
- Laszlo Borbely, ministrul UDMR propus al Mediului si al Padurilor
- Catalin Marian Predoiu, ministrul independent propus al Justitiei
- Leonard Orban, ministrul independent propus al Afacerilor Europene

×