x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: "Cer să înceteze IMEDIAT acţiunile împotriva instituţiilor statului român!"

Traian Băsescu: "Cer să înceteze IMEDIAT acţiunile împotriva instituţiilor statului român!"

03 Iul 2012   •   16:25
Traian Băsescu: "Cer să înceteze IMEDIAT acţiunile împotriva instituţiilor statului român!"

Seful statului a sustinut o declaratie de presa, la Cotroceni.

"Va fi o declaratie foarte scurta. Privind la evenimentele din ultimele saptamani, care au culminat cu ce s-a intamplat astazi in Parlament, cer premierului Victor Ponta, copresedintelui USL, Crin Antonescu, copresedintelui USL, Daniel Constantin, pre;edintelui UNPR, Gabriel Oprea si presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, sa inceteze Citeste si Kelemen Hunor: "Ori presedintele nu a fost corect informat, ori acuza intentionat UDMR"imediat actiunile impotriva institutiilor statului roman. Repet, le cer celor mentionati sa inceteze imediat actiunile impotriva statului roman.

Tinta finala a actiunilor majoritatii parlamentare conduse de Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Kelemen Hunos, Gabriel Oprea este punerea sub control a Justitiei.

Prin actiunile Guvernului si ale majoritatii parlamentare se incalca grav valorile Uniunii Europene. Tinta este punerea sub control a Justitiei. Suspendarea presedintelui este doar o etapa intermediara, care conform panificarii lor, urmeaza in zilele urmatoare.

Fac un apel la majoritatea politicienilor tarii, si-i avertizez ca prin incalcarea grava a Constitutiei, a regulementelor celor doua Camere ale Parlamentului si a legilor, politicienii au pus statul roman si pe cei 22 de milioane de romani intr-o situatie extrem de dificila, din analiza mea similara cu mineriada din 13-15 iunie 1990. Totul va avea efecte economice extrem de grave pentru Romania si poporului roman.

Repet, cer majoritatii parlamentare si liderilor acesteia incetarea oricarei actiuni impotriva institutiilor statului roman, fie Curtea Constitutionala, fie Parlamentul Romaniei, fie Avocatul Poporului. Trebuie sa inteleaga ca a venit timpul cand in fata Justittiei, politicienii sa raspunda ca orice alt cetatean."

Citeste si Kelemen Hunor: "Ori presedintele nu a fost corect informat, ori acuza intentionat UDMR"



×
Subiecte în articol: traian basescu