x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu, despre candidatura la alegerile parlamentare

Traian Băsescu, despre candidatura la alegerile parlamentare

09 Oct 2016   •   22:15
Traian Băsescu, despre candidatura la alegerile parlamentare
Sursa foto: Adrian Manolache

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat duminică seară, la B1 TV, că "foarte probabil" va candida la alegerile parlamentare din această toamnă, dar a menţionat că mai aşteaptă rezultatul unui studiu sociologic pentru a vedea dacă este "util sau nu" partidului.

"Eu văd discuţiile în organizaţii, foarte probabil voi candida, ceea ce nu înseamnă că înainte de a anunţa public candidatura şi oficial nu se va termina studiul sociologic pe care îl avem în lucru, să văd dacă sunt util sau nu partidului. Partidul spune că aş fi util, dar eu vreau să mă conving şi ştiinţific", a precizat Băsescu.

El a adăugat că experienţa pe care a acumulat-o poate fi utilă României "nu numai prin crearea unui partid, dar şi printr-o activitate politică oficială".

Întrebat dacă i-a fost afectată imaginea publică de disputele din ultimele perioadă, Băsescu a răspuns afirmativ: "Categoric da, eu am fost în dispute publice extrem de dure de 12 ani. Nu sunt un politician nou, singurul meu contraargument poate fi: am o experienţă uriaşă, vreau să o folosesc în continuare", a spus Băsescu.

Întrebat referitor la percepţia populaţiei, care ar dori să vadă în politică politicieni noi, Băsescu a dat un exemplu din partidul său, la alegerile locale: "Am ţinut cont de această poveste cu oameni noi, am scos oameni noi în 90% din localităţile unde am avut candidaţi. Păi oamenii noi, deşi unii aveau organizaţii destul de puternice, au luat unu şi două procente. Până la urmă, românii se îndreaptă către oameni măcar relativ cunoscuţi", a spus Băsescu.

Cât priveşte numărul de semnături strânse până acum de PMP, Băsescu a spus că vineri seara erau 221.000 de semnături valide şi încă 100.000 la verificare. "Să nu fie surprize, pentru că au fost liste care s-au trimis înapoi pentru că la CNP în loc să aibă opt cifre avea şapte. Operatorul greşise una", a susţinut Băsescu.

În altă ordine de idei, preşedintele PMB a punctat că formaţiunea politică este creştin-deomocrată, membră a PPE cu drepturi depline, "deci partid de centru-dreapta". www.agerpres.ro

×